неделя, 17 април 2011 г.

Хомеопатия

Хомеопатията е метод от алтернативната медицина. Според мен ефективността на хомеопатията се крие в това, че тя лекува не самата болест и симптомите, а е насочена към самия човек - неговия характер, начина му на живот. Лично аз се лекувам с хомеопатия и се чувствам прекрасно. Ако искате да разберете повече за хомеопатията, искам да ви поканя на 19-ти април 2011 г. в кафе сладкарница "Озарение" в 18:30 ч. на лекцията на д-р Георги Хаджиев "Хомеопатичната гледна точка за митовете в лечението на болестите". :) Смятам, че ще научим интересни неща. :)

2 коментара:

  1. Д-р Хаджиев е един от най-уважаваните хомеопати във Великотърновска област. Лекцията със сигурност ще ви бъде полезна и интересна.

    ОтговорИзтриване
  2. Лекцията беше много интересна, полезна и с практическа насоченост. Научих, че основните митове около лечението на болестите и хомеопатията са:

    - когато отидем на лекар се оставяме в неговите ръце - чакаме само и само да ни дадат "вълшебното хапче" и от него веднага да се излекуваме. Но не трябва да забравяме, че с хапчетата изчезват само симптомите, а всъщност причината е корено различно нещо. Например ако имаме главоболие, главоболието е следствието, но каква е причината? Може да ни боли глава, защото сме стояли цял ден пред компютъра, може да ни боли глава, защото имаме махмурлук, може да ни боли глава, защото сме изстинали. За толкова много причини сиптомът е един главоболието. Ако вземем "вълшебното хапче", но продължим да седим пред компютъра, ще ни мине ли главоболието? Едва ли... Затова в хомеопатията се търси причината за болестта, а не се лекува директно по диагноза. Ако отстраниш причината, отстраняваш и следствието.
    - точно хомеопатично лекарство лекува точно определена болест - това е мит, не случайно хомеопатичните лекарства се продават без листовки. Аз лично никога не бих вземала хомеопатични лекарства на своя глава. Отивам на консултация при лекаря хомеопат и той приценява. Една и съща болест може да е причинена от много различни ситуации, емоции и състояния. Материята е сложна за мен, никога няма готова рецепта, много и интересно и най - вече полезно.

    ОтговорИзтриване