Мероприятия през 2012 г.
Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода
20-ти ноември – 3-ти декември 2012 г.20.11.2012 (вторник)"Планетарните господари на часовете на деня". Лектор: Крис

Начало: 18:30 ч.
Вход: 1 лв.

Почасовият хороскоп показва планетните влияния за различните часове на деня и на нощта. Според почасовия хороскоп, денят и нощта се разделят на дванадесет равни астрологични части, всяка от които е под управлението на различна планета. В зависимост от това под какво влияние е даден час, вие можете да определите за какво е благоприятно или съответно неблагоприятно дадено време от денонощието.
В зависимост от нашите дейности – лични или служебни, ние можем да използваме енергията на Планетарния господар на часа и да постигнем желаните от нас крайни цели.
Как да изчисляваме планетните часове и да бъдем по-успешни в своето ежедневие - ето върху какво ще поработим заедно с Крис!

22.11.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.Начало: 18:30 ч.

ВХОД: СВОБОДЕН

„ „Другата реалност” е като билет. И с нея Георги Жеков кани на едно пътуване, започващо тук и водещо навсякъде”.- радио верига Фокус
„Една книга, която разказва за пътя, водещ отвъд смъртта, за другата реалност, която показва пътя към пробуждането и духовното израстване. Затова и дава отговори на всеки, който търси себе си тук и сега.” Сливен Нюз

„Той е млад, образован и нестандартен. Говори английски като родния си български. И пише добре. И на двата езика.” Сливен Инфо

„... едно дълго пътуване отвъд границите на нашия свят. Към светлината в края на тунела и обратно. Книгата „Другата реалност” е врата към един свят, където нещата са различни. Тя може да даде утеха на онези, които се страхуват от смъртта и отговори на онези, които се питат какво има отвъд самите нас.” Дарик Нюз

„Това до което се докоснах в така нарeчeното от повечето хора "отвъдно" ,беше както част от Вселенския разум ,така и част от мен самия ...беше и част от всички Вас и всичко което Е... Едновременно безметежно ,реещо се в безтегловността на самото ядро на Вселената спокойствие,едновременно и чистото и ясно знание...затова кои сме и защо сме тук на тази Земя...” Авторът

Но какво всъщност съдържа "Другата реалност" ? Защо бяха нужни четири години за написването и издаването й? И един от най-важните въпроси: Какво може да открие всеки един от вас чрез нея?

"Другата реалност" е пътуване .Спиращо дъха пътуване навътре в нас самите...

"Другата реалност" е споделяне.Откровено и истинско...

"Другата реалност" е Щастие . Пълно Щастие ...

"Другата реалност" е Любов . Безусловна Любов...

"Другата реалност" е Полет. Полетът на мисълта...


*Със закупуването на „Другата реалност” всеки един от Вас дарява по ЕДИН лев за SOS Детски селища България. Докато тече периодът на официалните представяния , книгата може да откриете в книжарница „Гринуич” в София , книжарница „Веста Гея” в Сливен и Кафе Клуб "Озарение" във Велико Търново. Също така можете да я поръчате с наложен платеж от 14 лева на zhekovg@gmail.com посочвайки точния адрес, на който искате да я получите. Цената на книгата в магазинната мрежа е 12 лева, а на официалните представяния ще можете да се възползвате от специално намаление и да я купите за 10 лева

29.11.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.Приятен зимен ден! Заповядайте да изпиете един топъл чай в Озарение :) Честит ден на Народните Будители! Бъдете все по - будни и осъзнати! :)

Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода
6-ти – 18-ти ноември 2012 г.
6.11.2012 (вторник) – Стратегия на успеха в световния бизнес. Лектор: Мариана Господинова

Начало: 18:30 ч.
Вход: 1 лв.

Ако търсите нови възможности, дори и да не вярвате в себе си, тази лекция ще ви помогне да откриете лидера в себе си и да разберете как да станете успешни! Не се ли уморихте всеки ден да сте песимисти и да ходите всеки ден на едно и също място и да се срещате с едни и същи хора? А какво по – хубаво от това сами да избирате хората, с които да работите и общувате градейки своята финансова независимост и сбъдвайки всичките си мечти! Звучи ви нереално? Елате и проверете сами!


8.11.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.10-11.11.2012 (събота и неделя) – Курс Как да изградим  позитивно битие - като излекуваме кармата. Водещ: Азара Лайт – Аюрведа духовен център „Махатма”
Ще бъдем заедно на 10 и 11 ноември от 10:00 до 17:00 ч.
Цената за участие е 175лв,. при група от 5 участника. Над 6 участника цената е 150лв.

Как да минем по пътя на Възнесението

Дадена ви е възможност да се възнесете в по-високи вибрации заедно със Земята, но дотогава трябва да предприемете за себе си няколко важни решения.
ПЪРВО – дали да останете в старите енергии или да продължите заедно със Земята по пътя към Възнесението.
ВТОРО – открийте сърдечната си чакра, това е задължително условие, тъй като хората със затворена сърдечна чакра няма да могат да издържат вибрационния праг, който ще премине Земята.
ТРЕТО – трябва да се обърнете към представителите на Висшите Светли Сили да изтрият кармичните ви дългове, да работите с Висшия си Аз, за да ви води по Пътя.
Тези три условия са задължителни.


МЕТОДОЛОГИЯ НА ПРОЦЕСА : Програмата
Лечение на :
Лична и родова карма.
Миналите инкарнации и времето между тях.
Пречистват се негативните програми, обети, договори и влияния.
Възвръщат се умения от минали инкарнации.
Активират се енергийни зашити и се придобиват позитивни енергийни умения.
Активират се 12 нишки/нива/ на ДНК.
Стартира процес по интеграция на Висшите ни Азове, Аз съм Присъствието.
Активира се Духовното светлинно тяло и процеса на Възнесение.

Това, което постигаме:

Няма да остаряваме, а физическото ни тяло се лекува, освобождаваме се от  страданието, с което сме дошли в това тяло, от нашата негативна карма, без да трупаме нова такава. Освобождаваме се от негативността на масовото съзнание на планетата, от всяка културна или фамилна негативност и от цялата негативност, която ни е била програмирана.

http://www.mahatma-bg.com/

13.11.2012 (вторник) Психология на религията. Лектор: Иван Габеров
Начало: 18:30 ч.
Вход: 1 лв.


15.11.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

17.11.2012 (събота) – Семинар „ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО” – Велико Търново с Елена Терзиева и Тодор Христов
Начало: 14:00 - 18:00ч.
Вход: 20 лв.
На семинара ще имаме възможност да обсъдим заедно всички въпроси, които си задаваме ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО. На драго сърце ще ви помогнем със споделена опитност и с познанията, които сме събрали в нашия опит.

Заедно с Елена Терзиева ще направим първите стъпки по Пътя, свързани с грижата за физическото тяло на човека, а именно здравословния живот и хранене. Ще научите:

- Енергията на храната. Правила за здравословно хранене.
- Водата и лечебните й свойства.
- Енергията на Слънцето. Как да я използваме за лечение?
- Методи за детоксикация
- Кулинарно ателие. Приготвяне на енергийни храни.

Тодор Христов ще ни въведе в невидимия свят и ще ни запознае с електромагнитното поле на човека и всичко свързано с него:

- Елекромагнитното поле (Аура). Чакровата система и здравето.
- Как да впрегнем Ума си да работи за нас
- Защита от енергийни вампири
- Истината за индиго децата
- Медитацията. Методи и практически ползи.

И ОЩЕ:

• БЕЗПЛАТНА структурирана вода със зеолит
• Томбола за БЕЗПЛАТНО заснемане на Аурата
• ДЕГУСТАЦИЯ на прясна енергийна храна
• БОНУС лекция за структуриране на водата

ЦЕНА: 20 лв. за целия ден

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Лекциия за Здравословно хранене и живот
- Лекция за Електромагнитното поле на човека
- Лекция за структуриране на водата със зеолит
- Кулинарно ателие
- Дегустация на енергийна храна
- Практики за медитация и енергийни упражнения
- Вода, структурирана с минерала Зеолит

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660

Подробности и пълната програма на семинара можете да прочетете на www.poznanieto.com
Записване за курса става чрез предварително заплащане на цената му, за да се предвидят нужните места за участниците: кафе – сладкарница „Озарение” – Тодор Балина №14 – партерен етаж на хотел „Стадиона”. Всеки делничен ден от 16:00 – 22:00 ч. и в събота от 10:00 – 22:00 ч.

18.11.2012 (неделя) – Аура диагностика. Начало: 10:00 ч.
При желание за индивидуално ИЗСЛЕДВАНЕ НА АУРАТА, можете да се запишете за 18.11.2012 (неделя) с предварително уговорен час. ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 – Eлена

Пълна диагностика на електромагнитното поле с последен клас Аура Камера. С помощта на Аура диагностиката можем да установим както скрити заболявания, така и да разберем, ако някъде грешим в мисловните си модели. Също така чрез Аура камера се откриват така наречените „деца индиго”, смятани за проблемни в училище, но всъщност – много по-развити в мисленето си и в разбирането за света.
Какво показва Аура камерата?
С помощта на биовълни, излъчвани от нашето тяло, които се изобразяват чрез мултимедия, Аура камерата изследва биологичните показатели и ни показва състоянието на нашите тяло, ум и дух. Това става чрез изследване на електро-дермалната активност и електрическата проводимост на кожата на ръката, както и температурата в реално време. Биологичните показатели се анализират, обработват и съпоставят от системата, като в резултат се изобразяват визуално върху екрана. Това изображение представлява био енергийното поле на човека, както и неговата емоционалност, личностни характеристики и здравословно състояние.

Защо е необходим Аура тест:
• За да опознаем по-добре себе си и вътрешния си свят, както и особеностите, които ни отличават от другите;
• За да осъзнаем как психоемоционалното ни състояние влияе директно върху нашето здраве;
• Да видим как външните фактори влияят върху душевното, емоционалното и енергийното ни състояние;
• Да се научим да контролираме своето психо-емоционално състояние като изглаждаме последствията от външните въздействия;
• Да диагностицираме евентуални бъдещи заболявания.

Цена за аура диагностика - 35 лв.

Приятен дъждовен ден! Заповядайте да изпиете един горещ био чай в Озарение :) 


Светли приятели от Велико Търново, здравейте!

Вече се познаваме с много от вас, тук в старопрестолния град, с някои се виждаме в център Махатма, с някои пътя тепърва ще ни събере.
С това послание, ви разкривам възможности как да достигнете до истината за себе си, да се видите от по-висока переспектива, така че живота ви да стане Вашият живот, такъв какъвто имате желание да сътворите. Свободен от зависимусти и ограничения, такива които съзнавате, но и такива за които все още сте неосъзнати.
Представям ви един метод, проверен в практиката и донесъл на много хора, онази свобода, за която често мечтаем, но сме  с убеждението, че е нереална, недостижима, невъзможна…..

Как да изградим  позитивно битие - като излекуваме кармата

 Как да проявите своята уникалност ?
Нито един човек на света не притежава вашите мисли, идеи и начини на действие. Повечето хора се смятат за посредствени, но ВИЕ не правете тази грешка. Признайте своята уникалност, показвайте я и я доказвайте, чрез постъпките и мислите си. Радвайте се на живота, бъдете щастливи. Отнасяйте се към себе си с достойнството, което заслужавате и ще извлечете огромна полза.

Това, което постигаме с това обучениеение:
Създаваме връзка с истиския си Аз, излизаме от илюзията, физическото ни тяло се лекува, освобождаваме се от цялото страдание, с което сме дошли в това тяло, заживяваме в баланс и разпознаваме играта на дуалността, освобождаваме се от влиянието  на масовото съзнание на планетата, от всяка културна или фамилна обремененост, от програмите и  от веригите от преживявания.


 Как да минем по пътя на Възнесението

Незабавно трябва да създадете здрава връзка с висшето си АЗ, което ще може да ви подсказва и да ви води.

Дадена ви е възможност да се възнесете в по-високи вибрации заедно със Земята, но дотогава трябва да предприемете за себе си няколко важни решения.
ПЪРВО – дали да останете в старите енергии или да продължите заедно със Земята по пътя към Възнесението.
ВТОРО – открийте сърдечната си чакра, това е задължително условие, тъй като хората със затворена сърдечна чакра няма да могат да издържат вибрационния праг, който ще премине Земята.
ТРЕТО – трябва да се обърнете към представителите на Висшите Светли Сили да изтрият кармичните ви дългове, да работите с Висшия си Аз, за да ви води по Пътя.
Тези три условия са задължителни.


МЕТОДОЛОГИЯ НА ПРОЦЕСА : Програмата
Лечение на :
Лична и родова карма.
Миналите инкарнации и времето между тях.
Пречистват се негативните програми, обети, договори и влияния.
Възвръщат се умения от минали инкарнации.
Активират се енергийни зашити и се придобиват позитивни енергийни умения.
Активират се 12 нишки/нива/ на ДНК.
Стартира процес по интеграция на Висшите ни Азове, Аз съм Присъствието.
Активира се Духовното светлинно тяло и процеса на Възнесение.Това, което постигаме:

Няма да остаряваме, а физическото ни тяло се лекува, освобождаваме се от  страданието, с което сме дошли в това тяло, от нашата негативна карма, без да трупаме нова такава. Освобождаваме се от негативността на масовото съзнание на планетата, от всяка културна или фамилна негативност и от цялата негативност, която ни е била програмирана.


Какво съставлява "Закона за причината и следствието - КАРМА" и какво значение има за нас?

“Съвкупност от причинно-следствени връзки, които афектират нашето битие (физически живот) и събитията в него, на всички нива”.

В “Един Уикенд за освобождение на негативизма в нас и лечение на кармата“, заедно с Извисените Учители и собствените ви Духовни Водачи можем: Да ви научим, как съзнателно да се освободите от негативните следствия на решения, които сте взели в миналото в четири основни категории:

Нехармонични взаимоотношения.
Недоимък и лоши условия за живот.
Негативни навици.
Болести.

Моля, свържете се със Зори от център Озарение, за да заявите своето участие - 0887 709128, trashmetal@abv.bg или посетете „Озарение”, за да получите информация за записването.
Ще бъдем заедно на 10 и 11 ноември от 10 до 17ч.
Цената за участие е 175лв,. при група от 5 участника. Над 6 участника цената е 150лв.
Споделете със свои приятели, изпратете информацията на тези, на които ви подсказва сърцето.
С много Любов към всички и към всичко, нека са Светли миговете по Пътя ни!!!
Мнения на преминали процеса по изцеление на кармата:


Зорница Попова:
Project manager /Sales Director

ERGOVIKAT SA

Mob: +359886812652

С Азара се запознах случайно, но случайни неща вярвам, че няма. Тя ме учеше на доста и различни неща -медитации, терапии, работа с енергиите и накрая се реших и да премина през процеса за изчистване на кармата. Аз знаех за този процес от преди това, но все не би беше момент да го направия.Така съм го чувствала.През лятото на тази година го започнах и го направих. Има моменти на нерзположения и дисбаланс. Лутане на горе на долу..,но не е толкова страшно, а след това идват само хубавите моменти и състояниа на Духа.Просто ставаш щастлив и в мир със себе си.

Ангелина:


Аз преминах курса по изчистване на кармата през 2009г. Научих за Махатма от една приятелка, отидох да се видя с Азара, разпитах я какво прави и веднага разбрах, че процесът по изчистване на карата е за мен, проговори ми и го започнах. И след някои сесии просто летях – толкова леко ми беше на душата.

Най-яркият ми спомен е от премахването на кармата да нямам деца – матката ми вибрираше по време на сеанса. В резултат на това, само няколко месеца по-късно забременях. Не беше планирано, просто се случи. И това е моят подарък от Бог – най-прекрасното дете на света.
И не само това – сега аз съм щастлива, спокойно ми е на душата, тотално съм лишена от лоши мисли и очаквания. Живея в мир със себе си.

Благодарна съм за живота си!


Иван Николов:


Когато започнах процеса по изчистване на кармата, под ръководството на Азара, преди половин година, не знаех какво да очаквам. Сега след като съм завършил първия етап, по опрощение на кармата и съм по средата на втория, осъзнавам, чрез обстоятелствата и събитията в моя живот, че освобождението на кармата е жизнено необходимо, за да продължим напред по нашия еволюционен път. Това е шанс да постигнем нещо, за сравнително кратко време и малко усилие, което нашите предци са постигали за десетки години или много инкарнации.
Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 15-ти – 21-ви октомври 2012 г.

16.10.2012 (вторник) Практикум по сутришно енергизиране. Лектор: Панайот Трифонов
Практически упражнения, с които да се чувствате бодри и щастливи през целия ден

Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.18.10.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

Слънчев ден! : ))))))))))))))Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 8-ми – 14-ти октомври 2012 г.

9.10.2012 (вторник)Трансфер фактор и продуктите на компанията 4Life Research – общ преглед. Лектор: д-р Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.


11.10.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

Слънчев ден и много щастие!!! : )))))))))))))) 
Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 1-ви – 7-ми октомври 2012 г.

2.10.2012 (вторник)Представяне на акад. Леонид Иванович Маслов, записващ Послания от Висшия Космически Разум. Лектор: Десислава Иванова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
16.10.2004 г.

" 27. Религията – това са Вяра, Любов, Надежда и Мъдрост.
28. Усвоете и разберете тези крайъгълни камъни и вечната Пирамида много лесно ще се построи, като че ли от само себе си.
29. Но без основа няма да има никакъв строеж, в това число и на Моята Пирамида. Цялата Ми Религия е заключена в тези Думи, които не е необходимо да се зазубрят, а да се разберат и да се изпълняват.
30. Всичко ще се сбъдне, повярвайте на Мен. Основата е в Моите Откровения и път успешен от Мен е осветен, усъвършенстването няма спирка; по-съвършен ли си, тогава, по-светъл е и толкова е по-прозрачен пътят.
31. На пътя застани и първа крачка направи. Втората добавя Светлина, а  третата я Освещава. Редът е този на събитията към Светлината и няма друг: или към Светлина, или назад.
32. Очи недей затваряй, не крий съмнения в Душата си, Аз ръка ще ти протегна, когато разбера, че трябва. Аз съм отзад, отпред, встрани, твоят път е в Моите ръце. Не губи и миг за размишления, на нас не са ни нужни спирки. Те водят към завършек, а Ние сме напред. Не се бавете, не мълчете! Вие - Мое войнство сте, за слава на Моите Дела.
33. Аз водя ви към Вечност, към покой на съвършенството и в Царството Ми, от където вие сте дошли. Аз очистване ви давам и път ви давам към Дома, нали Домът Ни е един и същ и Рай се той нарича. Натам Аз водя всички заблудили се овце, ала е нужно очистване пред прага. Защото няма мръсотия и пороци в този Дом."


4.10.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

Слънчев ден и много усмивкиии!!! : ))))))))))))))
СВЕТЪЛ ПРИВЕТ ОТ МАХАТМА ЦЕНТЪР НА ВСИЧКИ ОТ СВЕТЛИНАТА В СТАРОПРЕСТОЛНИЯ ТЪРНОВГРАД
Приятели, заповядайте на семинар:

Древна ведическа терапия с Новото знание и практики от Духовните водачи на Човечеството на нади-системата, Кундалини каналите

„Делфинска практика“ за мозъчна и енергийна синхронизация на ляво/дясно

Само познанието, практиката и резултатите са силата на осъществяването

Тялото функционира чрез полярности - мъжко-женско, възприемане-действие, ин-ян и пр. Всички традиции признават тази фундаментална полярност на живота и тялото. Ведическите мъдреци метафорически приписват на слънцето и луната функциите на активната и пасивната страна на сътворението Пингала нади контролира и доминира дясната страна на тялото, Ида нади контролира и доминира лявата страна на тялото Двете нади се преплитат около централната нади Сушумна. Те я пресичат четири пъти, докато обиколят 2-тата, 3-тата, 4-тата и 5-тата чакра -традиционните Йогически местоположения. Сушумна, Ида и Пингала са трите основни нади, които контролират всички останали нади в тялото.
Сушумна осигурява основната енергия (прана) за цялото тяло и използва чакрите, за да пренесе тази енергия до различните органи и ендокринните жлези на фино ниво.
Древните Веди ни завещаха това знание, а днес получаваме следващото ниво. Нов начин, нов етап и надграждане на практиките с Кундалини и практиките с нади и чакри.
Знаете ли, че делфините имат най-балансираният мозък от всички същаства на планетата?  Те не спят, а си почиват като изключват едното мозъчно полукълбо. ЗАЩОТО, двете мозъчни полукълба са така балансирани и взаимозаменяеми, че е възможна работата им поотделно.
Съществува комплекс от движение на крайниците и очите на човешкото тяло, който допринася за подобна синхронизация. Чрез редица изследвания и подражаване действието на делфинския мозък учени създават тази уникална практика и я наричат
„ Делфинска практика“. Можем, чрез тази техника да подържаме енергиен баланс в лявата и дясната страна на нашето тяло. Това позволява хармонично протичане на енергията ни и съответно добро здраве.Програма:

1.Системата на четиринадесетте нади
Теория: какво представляват надите, как са свързани с чакрите и общата енергийна система на тези компоненти. Защо се задръстват надите и как влияят емоциите, мислите и храната на тези канали.
Практика: Светлинно очистване и зареждане на надиканалите

2.Делфинска техника изпълнявана с крайниците/ изпълнява се в легнало положение/
Почивка – разходка за енергийно усвояване на практиката

3.Делфинска техника изпълнявана с очите

За семинара, не се изискват предварителни познания. Носете си постелка.

Цена: 40лв за група до 10 участника
Или 35лв за група над 11 участника

Начало:  12 часа до 17 часа
Заповядайте на 30 септември, неделя 2012 г.
Кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14
Очаквам ви,
Азара Лайт

За семинара е нужно предварително записване, което става с капариране на 20 лв от сумата за семинара. В деня на семинара доплащате останалото.
Записването става в кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14
от понеделник до петък – от 16:00 ч. – 22:00 ч.
и в събота от 10:00 ч – 22:00 ч.
до 27-ми септември 2012 г.

Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 18-ти – 20-ти септември 2012 г.

18.09.2012 (вторник) – Непознатата Албания. Лектор: Ренета Цанева
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
За посещението си в Албания ще разкаже Ренета Цанева

20.09.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.


Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 11-ти – 13-ти септември 2012 г.

11.09.2012 (вторник) – За „Цветните лъчи на светлината” от Учителя Петър Дънов и за проведената  100 годишна юбилейна конференция ще сподели г-н Панайот Трифонов
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
Години наред една малка книжка, отпечатана в изключително ограничен тираж, се предава апокрифно от баща на син, от учител на ученик. Всеки, които се докосне до нея, благоговее. Защото вече 100 години хората разказват, че книжката прави чудеса. Болни се вдигат на крака, самотни намират половинката в живота си, бедни се замогват, разделени се събират, наранени си прощават...

13.09.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.


Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 4-ти – 5-ти септември 2012 г.

4.09.2012 (вторник) – Стихии и как те могат да променят живота ни. Лектор: Ренета Цанева
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
От векове наред  хората са познавали и почитали стихиите, знаейки за тяхната огромно влияние върху нас. На практика ние се състоим от четирите Стихии - Земя, Вода, Въздух и Огън. Земята - това са нашите кожа, кости, сухожили и способства за изчистване на стари емоционални травми. Водата е нашата кръв, лимфа, пикочополова система и се грижи за хормоналния ни и емоционален баланс. Огънят е свързан с храносмилателната система, сърдечносъдовата система, задстомашната жлеза, зрението и главния ни мозък. Въздухът - бели дробове, дихателна система и има отношение към лекотата на възприятията ни. Как да се научим да балансираме и използваме тяхната сила? Земята е опора, но и гроб, и земетръс. Водата е непобедима като капката, която и скала пробива, но е и лед, и блато. Огънят е топлина, но и пожар. Въздухът - Живот, но и непостоянство. От 24.09. до 29.09.2012 г. във Велико Търново ще се проведе курс "Стихии", воден от психолога Моника Балаян.

5.09.2012 (сряда) – Концерт на "Vraj&Friends"
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
"Vraj&Friends" ще представят техният първи албум "Songs of Love in Devotion", записан в ЮАР и издаден през януари, 2012 г.
Казваме се "Vraj&Friends". Нашата музика е музика на сърцето и духа. Стилът ни е фюжън... от акустичен рок, джаз и мантра киртан.
Музиката е на Vraja Krishna das – Веселин Димитров, който живее в ЮАР от 1996 г. Албумът е записан с музиканти от ЮАР и Мозамбия в Кейп Таун.
В България албумът ще е представян с 3-ма от оригиналните музиканти:
Vraja Krishna das (вокали, китара, хармониум)
Steve Bell (keyboard и тромпет)
Ethan Smith (саксофон и флейта)
Както и с българските музиканти:

Tulsi das -
мриданга
Румен Иванов - бас
Ивайло Каравелов - перкусия-кара-тали
Лили Иванова – вокали - перкусия

6, 7, 8 и 9-ти септември са почивни дни за кафе – сладкарница „Озарение”  : ))) Весели празници!


Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 28-ми – 30-ти август 2012 г.

28.08.2012 (вторник) – Филиософски религиозни учения в Северна Индия - Сидхизъм. Лектор: Иван Стоев
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

30.08.2012 (четвъртък) - Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.Културно – духовните мероприятия в „Озарение” в периода 21-ви – 23-ти август 2012 г.

21.08.2012 (вторник) – Интересният път към себе си и сродната душа. Лектор: Крис
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

23.08.2012 (четвъртък) - Киртан (мантра медитация) и лекция на тема Съвършенството на йога със световно известния учител от САЩ Санкаршан дас адхикари и съпругата му Вишну прия деви даси от Индия.
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

АПОЛОНОВИ ПРАЗНИЦИ с МАХАТМА ЦЕНТЪР
Азара Лайт и Ейкън Илайра
Ритуал на Силата и Новолуние в знака на Любовта
17.08.2012 г.(петък)

Скъпи приятели, екипа на Махатма център ви кани да се присъедините към нас и да посрещнем Новолунието в знака на Лъва заедно, в старопрестолния ВЕЛИКО ТЪРНОВО

При Новолуние ние се съсредоточаваме върху това, как може да бъде проявено намерението; фокусираме се върху множеството начини, по които Божествената сила и Любовта действат. Акцентът при Новолуние е върху това, да се привлекат , изразят и разпространят потенциалите на Космическите енергии от високите измерения

С целувката на Слънцето и Луната в знака на Любовта ще отпразнуваме и възнамерим
Изобилието, благородството, творчеството, романтичната и безусловната Любов и Светлината - да са постоянно присъстващи в живота ни.
Новолуние в Лъв - това е най-доброто време за привличане на енергията за изобилие, авторитет, сила , кураж, плодородие, раждане, забавление, радост, ЛЮБОВ
Ритуал за здраве, свързани със заболявания на горната част на гърба, гръбнака и гръбначния мозък , сърцето, кръв и кръвоносна система (вени, артерии )
Лъвът управлява удоволствията и празнуването, включващи:
Забавление; играене; ваканции; развлекателни спортове; поемането на рискове за силни изживявания
Лъвът управлява творчеството, включващо:
Ентусиазма; творческите проекти; артистичното изразяване; себереализацията; страстта
Лъвът управлява даването и изживяването на Любов, вкл.:
лоялност; щедрост; даване на радост; насърчаване; доброта
Лъвът управлява достойнството, включващо:
Признание; да бъдете в центъра; самоувереност; индивидуална изява, лъчезарност; доброжелателност
Лъвът управлява решителността, включваща:
лидерство; концентрация; довеждане докрай; целенасоченост; непоколебимост; издръжливост

Всички тези качества ще интегрираме в нашите същества, ще възнамеряваме те да се реализират в живота ни и нашето битие.

Да изявим детското в себе си и да уверим Вселената, че имаме готовност и намерение с искреност и радост да живеем в Любов, Светлина и Мир.
Ще поканим Архангелите и Извисените учители на парти.

Ритуала ще се проведем под водачеството на Богинята на Изобилието, Красотата и Любящата доброта ЛАКШМИ.

Можете да си донесете кристали и някакъв символ на Лакшми
Задължително си вземете постелка за сядане и връхна дреха.
Сумата за участие на човек е 15 лева, а за местоположението и организацията ще научите от център „Озарение“ и нашите слънчеви домакини
Телефон за записване и въпроси: 0887 709128 – Зори, trashmetal@abv.bg
Местоположение: горичката на картала, на открито гр. Велико Търново

Сборен пункт: Обръщалото на Картала (квартал Картала) в 18:30 ч. на 17.08.2012 г.(петък)

Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 31-ви юли 19-ти август 2012 г.


31.07.2012 г. (вторник)  Трансфер фактора и социално значими заболявания – 1-ва част . Лектор: д-р Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Онкологични заболявания – как да ги преборим?1.08.2012 г. (сряда) – 19.08.2012 г. (неделя) – Ваканция за кафе – сладкарница „Озарение”


Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 24-ти– 26-ти юли 2012 г.


24.07.2012 г. (вторник) –  Взаимодействие на човека с дърветата и животните за постигане на хармония. Лектор: Панайот Трифонов
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Как да използваме енергията на дърветата и животните за конкретни здравни проблеми


26.07.2012 (четвъртък)Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 17-ти– 19-ти юли 2012 г.


17.07.2012 г. (вторник) –  Как Трансфер фактора промени животът ни. Лектори: Мария Георгиева и Веселина Димова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Мария Георгиева и Веселина Димова ще споделят личните си истории, затова как успяха да се излекуват и как се научиха да се радват на живота


19.07.2012 (четвъртък)Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.
“ИЗСЛЕДВАНЕ НА МИНАЛИ ЖИВОТИ” I и II Ниво
из “Училище на Мистериите” на Даманхурския Университет “Олами” - Даманхур, Италия

11. и 12. Август 2012
(два дена от 10.00 -18.00 ч., с обедна почивка от 13.00-14.30ч.)

 Духовен Център «Светилина»
Ул. “Любляна” 4
Кв. “Овча Купел”, София


Скъпи приятели:

Заповядайте на уникален курс из «Училището на Мистериите» на Университета “Олами” - Даманхур: “Изследване на Минали Животи – 1во и 2ро Ниво”. Семинарът се провежда за втори пьт в България на 11 и 12 август 2012 г. в гр. София, и е една изключителна възможност да се докоснете до дистилираното духовно-езотерично Познание на феноменалния “Град на Светлината” Даманхур в Северна Италия, определян като Осмото Чудо на Света в наши дни.

Предстоящият курс “Изследване на Минали Животи” представлава една изключително богата и пъстра палитра от психо-емоционални преживявания, включваща множество интерактивни упражнения, техники, практики, медитации, рисуване и театрално изкуство, комбинирани по достъпен и интригуващ начин. Системата от методи и техники, с които ще се запознаем и които ще преживеем представля концентрираното знание на Даманхурци и се базира на 37 годишна езотерична (духовна) и екзотерична (материална, научна) история на това уникално алтернативно общество.

Целта е всеки един участник да достигне до дълбоко вътрешно прозрение, самопознание и да разкрие дълбоки вътрешни потенциали и таланти като си припомни, осъзнае и преживее важните нюанси от “Минал Живот”, който ще бъде изследван съвмвстно по време на семинара. Този “Минал Живот”, това духовно енергийно поле, до което всеки един участник ще се докосне, носи информация за настоящия живот и за най-важните елементи в него, за дълбоко скритите емоции, миде, въжделения, които касаят индивида и неговото състояние и развитие в настоящия момент. Процесът на изследване ще осъществи и най-удачната за индивида промяна с оглед на неговата лична мисия и еволюция сега и в бъдеще. 
 
Първата част от курса започва още преди да сте се срещнали с Даманхурския Учител/Инструктор, който ще води заниманията в България, с едно изследване на «Миналия ви Живот» от Даманхурския Оракул, минимум месец преди действителната дата, на която ще се състои курсът. Това «Изследване» става в Даманхур по предварително зададени от вас: Три Имена (на латиница) според акта ви на раждане, дата и място на раждане и 2 ваши снимки (една, не по-стара от преди 10 години, може да бъде на лице или цяло тяло, и една на лице, настояща, така че да се виждат добре очите). Моля, изпратете снимките заедно с останалата информация на shamaviola@yahoo.com или Ilinaabadjieva@gmail.com.

Животът», който ще ви бъ«де разкрит или до който ще достигнете по време на заниманията, не е хронологично последният преди този, в който се намирате, а най-актуалният за вашето развитие и еволюция в момента и в близко и по-далечно бъдеще.  Ценността на информацията, която ще получите за себе си и фактът, че ще извървите пътя на окриването и сами, са изключителни и неповторими.

Подарете си една мечта-магия из Училището на Мистериите «Даманхур» и се огледайте в огледалото на собствената си душа! : )

Такса за Участие: 450 лв.

Тъй като Оракулът трябва да направи изледванията възможно най-скоро (един месец преди курса), и предварителният месец вече тече, Имена, Дати на Раждане, Място на Раждане + 200 лв. Депозит, който се внася веднага трябва да бъдат изпратени и дадени незабавно и във възможно най-кратък срок. Моля, изпращайте данните на Shama@damanhur.it или на Shamaviola@yahoo.com. Моля, предайте сумата за депозита на Велислава Абаджиева, ул. Бурел, бл. 62А, вх. Б, ет. 5, ап. 35, кв. Иван Вазов, София, тел: 02 953 2287 и 0885 179 529.
Ако има някакъв проблем, моля свържете се с Илина Абаджиева на посочения и-мейл възможно най-бързо!

Курсът ще се води на английски език с превод на български.
Инструктор: Шама Виола

За записване и въпроси, можете да звъните на италиански телефон +39 340 452 7238 и да пишете на Ilinaabadjieva@gmail.com.


Повечето от вас вече познават Града на Светлината “Даманхур”, Северна Италия, лично или задочно, посредством медийни и други презентации в България, Даманхурски курсове у нас или лично посещение в самото “Осмо Чудо на Света”.

За тези от вас, които за първи път се докосват до това уникално явление – алтернативно Общество на Светлината – модел за бъдещето на човечеството в Новата Епоха – реализиран и реално съществуващ днес, моля, запознайте се със следните материали и информация.


www.svetilina.org
Сериал за Даманхур:
Първа част - Въведение -> http://vimeo.com/7701802
В тази първа част от поредицата ще научите какво представлява Даманхур като идея, как и от къде е започнало всичко и през какви трудности е минало обществото от светли хора, които днес наричат себе си даманхурци. Ще се запознаете с Фалко - основателя на Даманхур, който ще ви разкаже за себе си и визията си за бъдещето на човечеството.

Втора част - Храмът на Човечеството -> http://vimeo.com/7742706
Във втората част от поредицата за Даманхур, Фалко ще разкрие функциите на най-святото място за даманхурците - Храмът на Човечеството, който са построили собственоръчно и продължават да дострояват и днес. Той е бил укриван през годините, но сега е достъпен за всеки гост на Даманхур. Вижте видеото за да научите повече.

Трета част - Селфическата технология -> http://vimeo.com/7876652
В тази серия ще се запознаете с нещо необикновено и вълшебно -
селфическата технология. Тя е уникален метод за комбиниране на
съвременните технологии с алхимията и езотериката. Възможностите на селфическата апаратура са безкрайни. Повече подробности ще ни разкаже Чиконя Джунко, гражданка на Даманхур, която се занимава с разработването и практическото приложение на тази технология.

Четвърта част - Лекарят -> http://vimeo.com/8593552
В четвъртата част от поредицата ще научим повече за практическото
приложение на селфическите технологии. Диано Албикока,
медицински специалист, работеща в Даманхур, ще ни разкрие
тайнствата на тази древна наука, която чрез съвременни средства
увеличава потенциала си за да помага на хората не само в областта на лечебната медицина, но и за усъвършенстване на телата и способностите ни.

Пета част - Астрални и темпорални пътешествия -> http://vimeo.com/8595035
В тази серия ще навлезем още по-дълбоко в тайнствата на даманхурците. Ще посетим една от селфическите им лаборатории, където с помощта на големи селфи хората се учат да развиват специфични способности, да пътуват в астралните измерения и да изпращат съзнанието си през времето и пространството. Дали наистина са се срещали с Атлантите?

Още информация за Даманхур, курсове и пътешествия до там можете да намерите на страницата www.svetilina.org.
Ако имате допълнителни въпроси, можете да пишете на Ilinaabadjieva@gmail.com (по всяко време) или да се обадите на тел: +39 340 452 7238 до 1.08.2012 или на +359 887 260 428 по всяко време (до 1.08.2012 съм в Италия).
  
Навътре и Напред към Светлината!
Както Даманхурците казват:

Con Voi! Или с други думи: Ние сме с Вас!

Илина АбаджиеваSoundpainting Ателие за креативна музика  


Концерт

Детелина Георгиева   

                                                                                            &

                                                                          soundpainting
                                                                       30 юли (понеделник) 2012 г.
19.00 ч. гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14


 Soundpainting е език за създаване на композиции в реално време от звук, образ, движение, слово.
Автор на Soundpainting е Уолтър Томпсън, началото на 80-те години,  САЩ. Саундпейнтинг-диригентът  подава знаци към участниците, а те реагират със собствената си спонтанност. Групата е разностранна като опит, възраст и наклонности. Няма грешна реакция - всяка грешка е „вярна” . Саундпейнтинг - диригентът я включва в общата картина на звук, движение, образ. Картини и от какафония, и дисонанси, и диалог, и мелодика в сложните плетеници от уникални линии.
Детелина Георгиева е първият българин, възпитаник на Уолтър Томпсън, създателя на „саундпейнтинг”. Обучена от него в Белгия, от есента на 2011 г. започва активното популяризиране на системата и в България.
Певица, композитор, водещ на ателиета за креативна музика за деца и възрастни в България и Белгия, специализация „саундпейнтинг” дирижиране от Уолтър Томпсън, вокален педагог работа с гласа, начален педагог, музикотерапевт, асоцииран член на БАМ (Българска асоциация по музикотерапия).  
                                                         За повече информация: www.myspace.com/detelinageorgieva,
http://youtu.be/unt2dBRKv6U ,
http://youtu.be/X4Y2vwekkjI ,
 http://youtu.be/0W2V6Umhgxk ,
http://www.youtube.com/watch?v=Yny67unVz68
Уъркшоп

28 и 29 юли 2012 г.

гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14

 Уъркшоп - саундпейнтинг включва различни ателиета. Ателиетата имат за цел стимулиране на спонтанността, както и толерантността, позитивно творческото общуване между различни групи /като възраст, като наклонности и умения, като опит и възможности/, създавайки условия за творческо партниране между тях. Те са възможност за разширяване на личните граници, възможност за неподправена, и често неподозирана креативност. Включват сюжетни музикални активности и импровизации, задачи в екип и ролеви музикални игри, както и около 15  знака от системата „саундпейнтинг”. Особено подходящо за музиканти, художници, актьори, танцьори, хора с артистични нагласи; както и за психолози, за заети в социалната сфера, за информатици, за педагози, за деца.


Особено подходящо за всеки, който е любопитен към творчество
1/ Ателие за малки саундпейнгтингчета – от 09: 30ч. до 10: 30ч. За деца от 1г до 3 г. От 6 до 8 деца в група.
Ателието включва музикални игри в системата саундпейнтинг, както и песни за деца. Провежда се заедно с родители / може и баби и дядовци/.
Такса участие / за семейство/: 8 лв за един ден, 14 лв за двата дни общо /при предплатена такса/.
Участието става с предварително записване, не по късно от 20 юли, на адрес гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 22:00 ч.


               2/  Ателие за по-големи саундпейнгтингчета – от 10: 45ч. до 11: 45ч. За деца от 3г до 5 г. От 6 до 10 деца в група.
Ателието включва музикални игри в системата саундпейнтинг, както и песни за деца. Провежда се заедно с родители/ може и баби и дядовци/.
Такса участие / за семейство/: 8 лв за един ден, 14 лв за двата дни общо /при предплатена такса/.
Участието става с предварително записване, не по късно от 20 юли, на адрес гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 22:00 ч.

               3/ Ателие на приспивните песни за бебета и майки /бащи/ – от 12 ч до 13ч. За бебета от 3м до 9м. До 8 бебета в група.
Ателието включва музикални игри и приспивни песни от различни краища на света.
Такса участие / за семейство/: 8лв за един ден, 14 лв за двата дни общо /при предплатена такса/.
Участието става с предварително записване, не по късно от 20 юли, на адрес гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 22:00 ч.


              4/Ателие за големи саундпейнгтингчета – от 13:30ч. до 14:30ч. За деца от 6г. до 9г. От 6 до 10 деца в група.
Ателието включва музикални игри в системата саундпейнтинг, както и песни за деца.
Такса участие: 8 лв за един ден, 14 лв за двата дни общо /при предплатена такса/.
Участието става с предварително записване, не по късно от 20 юли, на адрес гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 22:00 ч.


              5/Ателие за пораснали деца – от 16ч. до 18ч. За деца от 16г. до 116г. До 15  участници в група.
Ателието включва музикални игри в системата саундпейнтинг, както разучамане на една песен. 
Такса участие: 16 лв за един ден до 10 участници / 14 лв при група над 10 участници/.
                       30 лв за двата дни общо до 10 участници / 28 лв при група над 10 участници/- при предплатена такса.
Участието става с предварително записване, не по късно от 20 юли на адрес гр. Велико Търново, кафе – сладкарница „Озарение”, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 22:00 ч.

             6/ Ателие за ентусиасти – за всеки, който има желание и кураж да се включи в предстоящия концерт на 30 юли.Ателието е подготвително, включва обучение  в системата саундпейнтинг. Участниците се включват в концерта по преценка на водещия . Всеки участник може да анулира заявката си за участие в концерта по своя преценка, като предупреди водещия не по-късно от 29 юли, преди началото на последното занятие. И в двата случая не се възстановяват такси и не се дължат неустойкиJJ
Възрастта и опитът на участниците не са от значение. Записването става след предварително проведено интервю, или чрез контакт на имейл:
atelier.musique.creative.bg@gmail.com
Време на провеждане: от 18:30 ч. до 21:30 ч. и  за двата дни.
Такса участие: 25 лв за един ден до 10 участници / 20 лв при група над 10 участници/.
                       40 лв за двата дни общо до 10 участници / 35 лв при група над 10 участници/ - при предплатена такса.
Внимание! За ученици и студенти ентусиасти, специални такси – 15 лв за един ден, 35 лв за двата дни общор независимо от формата на групата / но не по-малко от 6 души/.
Всеки, записал се в Ателието на ентусиястите да пази талона за записване, с  дата, номер, час на записване.Предстоят награди.

                       
Интервю за участие: 27 юли 2012 от 18:00 ч. до 19:00 ч. в кафе – сладкарница „Озарение
Адрес: гр. Велико Търново, ул. Тодор Балина № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона” от 18:00 – 19:00 ч.  Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 9-ти юни13-ти юли 2012 г.

9.07.2012 г. (понеделник) –  Трансфер фактор на 4life – за физическо и финансове здраве. Лектор: Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Страдате ли от болести? Или вашите близки страдат?
Имате ли достатъчно пари, за да си позволите животът, за който мечтаете? А вашите близки?
Ако имате нужда от помощ или обичате да помагате на другите, заповядайте, за да стабилизирате здравословното и финасовото си състояние.

10.07.2012 г. (вторник) –  Как да бъдем по - здрави, по - красиви, по - сигурни днес и в утрешния ден. Лектор: Сийка Гелева
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

"Как да бъдем по - здрави, по - красиви, по - сигурни днес и в утрешния ден!"

Фирмата е Грийн Мастер - Светът на новия успех    www.green-master.eu
12.07.2012 (четвъртък)Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

P.S. На 8-ми юли кафе - сладкарница „Озарение” ще почива.Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 28-ми юни – 5-ти юли 2012 г.


28.06.2012 (четвъртък) – Киртан Йога с Туласи дас. Ведическата концепция за щастието – Пандава Бандава дас и Нитай Чандра дас
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Първа част: Киртан ЙогаТуласи дас

Киртан, това е пеене на Божието име с чувство, любов и вяра. Чрез пеене на киртан ние отдръпваме сетивата си от тялото и външната среда, поемаме пътешествие в света на емоциите и изцяло забравяме за ума. Киртан е част от Нада Йога, Йога на Звука, в която ние създаваме звукови вълни и нашето съзнание ги следва.

Музиката вибрира в отделните нади (енергийни канали), прочиства ги и събужда психичнитеи духовни сили, спящи в тях.
Втора част: Ведическата концепция за щастието – Пандава Бандава дас и Нитай Чандра дас
Какво е щастие и как да го постигнем?

Вход за мероприятието: 2 лв.

2.07.2012 г. (понеделник) –  Нумерологично изследване. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Нумерологичното изследване е част от уроците по Кармична нумерология, провеждани от Снежана Димитрова - Анаженсида

3.07.2012 г. (вторник) –  Халил Джубран. Лектор: Иван Стоев
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Халил Джубран – ливанския поет, писател, философ съчетал източния и западния мистицизъм.


3.07.2012 г. (вторник) –  Армения – Земя на сила.
Начало: 19:00 ч. Вход: 1,00 лв.
Впечатления за пътуването си до Армения ще споделят участници в Майсторския клас на Моника Балаян
5.07.2012 (четвъртък)Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.
Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 23-ти 28-ми юни 2012 г.

23.06.2012 (събота) – Среща – разговор с г-жа Йорданка Николова
Начало: 11:00 ч. Вход: 1,00 лв.
Йорданка Николова е родена в град Каварна. В момента живее и работи в Стара Загора като медицинска сестра. От дете вярва, че в Космоса има друг разум, и винаги е вярвала и вярва в чудото. За нея чудесата стават именно поради вярата.
„Съкровищата на Тракийските Царе” е поредица от книги, написани от контакта й с Бога. Чрез въпросите, задавани от Йорданка, отговорите на Твореца в нейните книги и в срещите с нея биват разкрити много древни тайни, дълбоко пазени с векове. Сега те помагат да бъде проправен пътя на светлината сред нас, хората.

Усетете удоволствието от срещата с този Светъл човек!

Ето линкове за повече информация за Йорданка Николова.
http://silverunicorn.org/forum/index.php?topic=79.0
http://www.youtube.com/watch?v=zo68GF6ooP8

Вход: 1 лв


26.06.2012 г. (вторник) –  Бахайстото. Лектор: Дерек Грийнбъри - Derek Greenbury
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Със съдействието на Мирела Величкова :)
Бахайството, наричано от последователите му бахайска вяра, а понякога и според бахаите погрешно - бахаизъм, e религиозно учение. Oснованo e през 19 век в района на днешен Иран, от персиеца Бахаулла. Изповядващите я се наричат бахаи, и в началото на 21 век наброяват около 6 милиона души в над 200 страни по целия свят.
Бахайството изповядва съществуването на един Създател Бог и единството на цялото човечество. Отхвърля троичността на Бога според християнството. Според него религиозната история на човечеството е еволюиращ образователен процес. То получава знания посредством пратеници, назовавани „Проявления на Бога“. Според бахаите Бахаулла (в превод-Славата Божия) е най-скорошният, най-прогресивният, но не и последен от божиите пратеници. Той се обявява за дългоочакван учител на всички народи, предречен в християнството като човешкия син идещ в Славата на Отца, исляма, като Каем (означава Този, който ще се надигне), хиндуизма (като нова инкарнация на Кришна), будизма, като Маитрея Буда (Буда на Универсалната справедливост) и други религии. Твърди, че е дошло времето и Бог ни дава Ново Откровение за обединението на света, равенството на хората и изграждането на епоха на вечен мир и справедливост.
Свещените за бахаите места се намират на хълма Кармел в град Хайфа и имението Бахджи близо до град Акка в Израел. Там са положени мощите на Баб и Бахаулла. Засега са изградени молитвени домове на Бахаите по един във всеки континент. В техните храмове се четат и пеят само молитви.
В средата на XIX век новата религия учение започва бързо да се разпространява в Персия особено сред висшата класа от персийски произход. Управляващата тюркска Каджарска династия съзира опасността и предприема силови и жестоки мерки. След вдигнатия бунт през 1844 г. бахаите са обкръжени в крепост в планинския масив Елбрус и водачите им са избити с хитрост. И до днес бахайството е най-гонената религия в шиитския Иран.
Потомците на Бахаулла (Абдул Баха и Шоги Ефенди), както и последователите Му разпостраняват ученията на новата вяра, която през ХХ век става световна религия. От 1963г. делата на общността се ръководят от Световния дом на справедливостта - колективно управително тяло избирано на всеки 5 години от Националните съвети на бахаите по света.
Известни бахаи са швейцарският учен Огюст Форел и румънската царица Мария, чийто дворец е в Балчик.
Източник: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D1%85%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE
28.06.2012 (четвъртък) – Киртан Йога с Туласи дас. Ведическата концепция за щастието – Пандава Бандава дас и Нитай Чандра дас
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Първа част: Киртан ЙогаТуласи дас

Киртан, това е пеене на Божието име с чувство, любов и вяра. Чрез пеене на киртан ние отдръпваме сетивата си от тялото и външната среда, поемаме пътешествие в света на емоциите и изцяло забравяме за ума. Киртан е част от Нада Йога, Йога на Звука, в която ние създаваме звукови вълни и нашето съзнание ги следва.

Музиката вибрира в отделните нади (енергийни канали), прочиства ги и събужда психичнитеи духовни сили, спящи в тях.
Втора част: Ведическата концепция за щастието – Пандава Бандава дас и Нитай Чандра дас
Какво е щастие и как да го постигнем?

Вход за мероприятието: 2 лв.Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 9- ти 14-ти юни 2012 г.

9.06.2012 г. (събота) –  Практически курс „Животът може да е чудо”. Алексей Бъчев. Начало: 10:00 ч.- 17:00 ч.

„Има два начина да изживеете живота си – като нещо обикновено или като чудо” (Айнщайн)   

Смятате ли, че чудото е нещо свръхестествено, което се случва много рядко и само на хора, които силно вярват или са избрани по някакъв начин?     
Алексей Бъчев - бивш военен психолог и главен герой в превърналият се в бестселър български роман „Животът може да е чудо”, ще ви покаже, че грешите.   

Така че, ако:   
- животът не се получава по начина, по който вие искате да бъде,   
- в него често се повтарят неблагоприятни събития и не можете да излезете от този негативен житейски сценарий,
- постоянно се сблъсквате с някакъв конкретен проблем и не успявате да го решите,   

този курс е за вас!

В практическия курс "Животът може да е чудо" ще узнаете как да създавате собствената си реалност, в която ЧУДОТО Е НОРМАТА НА ЖИВОТА ВИ, а сивото ежедневие, борбата за постигане на различни цели, нещастието и проблемите остават за тези, които избират да живеят „обикновено”, следвайки страхове и предубеждения, чужди модели и стереотипи на социума.   

След излизането на романа „Животът може да е чудо” Алексей Бъчев започва да води семинари за читатели на книгата, които искат да се запознаят по-отблизо с методите му на управление на реалността.

Практическият курс „Животът може да е чудо” се провежда за първи път във Велико Търново
***
Дати на провеждане:
9 юни 2012, събота: 10 – 17 ч
 (Предвидено е време за кратки почивки)
Място: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14
Цена: запитване на място или на trashmetal@abv.bg
За записване и въпроси: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14, trashmetal@abv.bg
Допълнителна информация за семинара, може да намерите на адрес: http://simbaley.webs.com/workshops.htm
Допълнителна информация, както и откъс от книгата „Животът може да е чудо” може да откриете на адрес: http://lifeofmiracle.blogspot.com/
***
Практическият курс „Животът може да е чудо” е изграден в три модула:

Модул 1: Карта и територия

Защо в живота на един човек се случват преобладаващо позитивни събития, а на друг – проблематични? Нашите ценности, убеждения и опит формират нашата представа (карта) за живота. С тази карта ние се ориентираме в света, тя ни дава информацията за това как трябва да се живее. Но нашето възприятие за реалността не е реалността в действителност. И точно поради това понякога се случва нашата карта да изчерпи смисъла, който някога е имала за нас – без дори да осъзнаваме това. Така, вместо да ни служи за ориентир в живота, тя започва да ни възпрепятства да бъдем, да правим и да имаме онова, което бихме искали за себе си. Този модул ще ви предложи прийоми, с които ще проверите дали картата, която използвате в момента, е актуална за вас или се е превърнала в пречка, водеща до възпрепятстващи събития
във външната ви реалност.

Модул 2: Излизане от неблагоприятните жизнени обстоятелства

В целия ви живот досега сте получавали “етикети” или сами сте си слагали такива. Може би сте били “двойкаджия” или “отличник”, “късметлия” или “карък”, “богат” или “беден”, “възпитан” или “простак”, “добра майка” или “лоша майка”, “страхотен пич” или “тъпанар”, “красавица” или “грозна”,“селянин” или “гражданин”…? Проблематичното с етикета е, че той е едно тотално предписание – не само за поведение, а и за преживяване и мислене. Етикетът организира преживяванията ни и ги завладява. Ако обаче го махнем, ще се окаже, че може да сме много по-свободни в поведението си, усещанията си и мисленето си; можем да възстановим връзката си с потенциала на живота и да започнем да го проявяваме в живота си, за да бъдем, да правим и да имаме онова, което бихме искали за себе си. Този модул ще ви покаже начини, чрез които да започнете да се освобождавате от ограниченията на етикетите и да възстановите връзката човек-живот в нейната оригинална чистота и пълноценност.

Модул 3. Проява на потенциала и промяна на живота

Когато осъзнаете ограничаващата роля, която картата и етикетите могат да имат в живота ви, ще установите и много от източниците на проблемите в живота си. Проблемът обаче е много добра отправна точка и много лоша жизнена площадка. Много хора стават специалисти в обясняване на проблемите си, което обаче не им е помогнало да променят живота си дори на
йота. Когато възстановим връзката човек-свят, площадката, на която се развива живота ни вече не е тази на проблемите, а на потенциала. Потенциалът ни е този, който съдържа безброй много активни възможности за избор за това какъв живот да имаме за себе си. В този модул ще ви предложим техники, с чиято помощ да започнете да проявявате потенциала в живота си, така че с лекота да реализирате това, което искате да бъдете, да правите или да имате.

10.06.2012 (неделя)почивен ден за кафе – сладкарница „Озарение”


11.06.2012 г. (понеделник) – Месечна и годишна нумерологична карта. Лектор: Снежана Димитрова - Анаженсида
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Месечна и годишна нумерологична карта
Това е поредна лекция от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсида

12.06.2012 г. (вторник) –  „Обезсмъртени сънища”. Поетична вечер с поетесата Ваня Ангелова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Заповядайте на поетична вечер с поетесата Ваня Ангелова, която ще представи своя съвременна (гражданска и социална) и историческа поезия.


14.06.2012 (четвъртък)Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”. Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 2- ри – 9-ти юни 2012 г.

2.06.2012 (събота) – Ателие по въртене на огън и огнено шоу.
Начало: 19:30 ч. Вход: 2 лв.


Клуб „Озарение” ви кани на ателие по въртене на огън и огнено шоу.
Ако дивото и природните стихии ви привличат, огънят е във вас, винаги сте искали да пробвате – това работно ателие по въртене на огън е точно за вас!
Насладете се на очарованието на огнените стихии!
Ако чувствате, че искате да се потопите в това невероятно изкуство, смесица от адреналин, грация и танц , си подгответе следните материали за изработка на тренировъчен пой.
 Материали за работното ателие:
1.      ¾ти памучни чорапи
2.      2 големи балона
3.      ориз/леща/боб/брашно и т.н. за пълнеж
Място: Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”
Дата: 02.06.2012
Час: 19:30

3.06.2012 (неделя) – ЙОГА НИДРА С ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН. Начало: 17:45 ч. Вход: 15 лв. – с предварително записване

клуб "Озарение" - Велико Търново и Радио за личностно развитие ChangeWire ви канят на
ЙОГА НИДРА С ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН - практика за дълбока релаксация и постигане на вътрешно равновесие в състояние, близко до съня.
"Хората са загубили точката на баланса и хармонията във всяка сфера на съществуването си. Ние сме толкова потопени в материалното оцеляване, че не осъзнаваме какво се е случило с нас... " Свами Сатянанда
Любомир Розенщайн е йога-ачаря, автор на пътеводителя във вътрешния свят "Розовите очила на душата" и основател на Радиото за личностно развитие ChangeWire.
Участието е само с предварително записване на място - гр. Велико Търново, кафе-сладкарница "Озарение", ул. "Тодор Балина" №14, партерен етаж на хотел "Стадиона" . Повече информация на телефон 088 262 0778
За практиката е нужно да си носите собствена постелка за лягане и леко одеало за завиване! В 17:45 ч. вратите се заключват, молим ви да бъдете там по – рано – 17:30, за да може до 17:45 ч. да сте се настанили.

4.06.2012 г. (понеделник) – Събитийна нумерология - съставяне, ключ и тълкуване на дневна нумерологична карта. Лектор: Снежана Димитрова - Анаженсида
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Събитийна нумерология - съставяне, ключ и тълкуване на дневна нумерологична карта
Това е поредна лекция от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсида

5.06.2012 г. (вторник) –  Филм за Духовното наследство на Сатия Сай Баба
Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен

Сатия Сай Баба (Sathya Sai Baba) (роден Сатиянанарана Раджу на 23 ноември 1926 1927  с фамилно име "Ратнакара" (Ratnakara)) е южноиндийски гуру, религиозен водач и оратор, често описван като аватар и чудотворец. Сатия Саи Баба от Индия, притежаващ удивителната способност за материализация. Многобройните поклонници, които идват, за да видят Саи Баба, го наричат въплъщение на Бога на Земята. По-точният превод от английски на посочения израз (The God embodiment) означава „телесно въплъщение на Бога“.

Срещата – разговор за Духовното наследство на Сатия Сай Баба и прожекция на филм за него ще проведе Йогини Ма Прем Диана

Място: гр. Велико Търново, кафе - сладкарница “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”
Лични срещи с Йогини Ма Прем Диана можете да проведете на 6-ти юни 2012 г. (сряда)
Изложение c възможност за закупуване на тибетски купи, танки, кристали, заредени  бижута, фотографии от пътешествия. Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет.

5.06.2012 г. (вторник) –  Концерт - Медитация с Тибетски Звънкови Купи - Йогини Ма Прем Диана
Начало: 19:30 ч. Вход: 2 лв.


Йогини Ма Прем Диана ще проведе медитация с Тибетски ритуални инструменти (Tibetan Singing Bowls Healing). Музиката от тези 16 инструмента осигурява звукова терапия и вибрационно лечение, която трансформира емоционалното, духовното и физическо ниво, допринася за пълната релаксация, балансиране на чакрите, разграждане на блокади и постигане на душевна хармония.
„Нашият земен път e чудесен, многообразен, изпълнен не само с победи, но и с поражения. Заедно със спомените за много прекасни моменти, съществуват и наранявания, изтощения, енергийни блокади, които се проявяват чрез страхове, болести, тъга или раздразнителност. Използвайки силата на божествената любов, можем да направим лечение на тези духовни наранявания. От позицията на силата на любовта, можем да си изградим ново бъдеще. Бъдеще, което започва сега, в този момент и всеки следващ момент!” - Ма Прем Диана
Къде и Кога?
5-ти Юни 2012 г. (вторник) от 19:30 часа
Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на  хотел „Стадиона”
Вход: 2 лв.
Лични срещи с Йогини Ма Прем Диана можете да проведете на 6-ти юни 2012 г. (сряда)
Изложение c възможност за закупуване на тибетски купи, танки, кристали, заредени  бижута, фотографии от пътешествия. Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет. 


6.06.2012 г. (сряда) –  Лични срещи и консултации с Йогини Ма Прем Диана. Начало: 10:00 ч.
Лични срещи с Йогини Ма Прем Диана можете да проведете на 6-ти юни 2012 г. (сряда)
Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет също ще ви бъде предоставена от Йогини Ма Прем Диана
Изложение c възможност за закупуване на тибетски купи, танки, кристали, заредени  бижута, фотографии от пътешествия. Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет. Отворено за всички.

9.06.2012 г. (събота) –  Практически курс „Животът може да е чудо”. Алексей Бъчев. Начало: 10:00 ч.- 17:00 ч.

„Има два начина да изживеете живота си – като нещо обикновено или като чудо” (Айнщайн)   

Смятате ли, че чудото е нещо свръхестествено, което се случва много рядко и само на хора, които силно вярват или са избрани по някакъв начин?   
Алексей Бъчев - бивш военен психолог и главен герой в превърналият се в бестселър български роман „Животът може да е чудо”, ще ви покаже, че грешите.   

Така че, ако:   
- животът не се получава по начина, по който вие искате да бъде,   
- в него често се повтарят неблагоприятни събития и не можете да излезете от този негативен житейски сценарий,
- постоянно се сблъсквате с някакъв конкретен проблем и не успявате да го решите,   

този курс е за вас!

В практическия курс "Животът може да е чудо" ще узнаете как да създавате собствената си реалност, в която ЧУДОТО Е НОРМАТА НА ЖИВОТА ВИ, а сивото ежедневие, борбата за постигане на различни цели, нещастието и проблемите остават за тези, които избират да живеят „обикновено”, следвайки страхове и предубеждения, чужди модели и стереотипи на социума.   

След излизането на романа „Животът може да е чудо” Алексей Бъчев започва да води семинари за читатели на книгата, които искат да се запознаят по-отблизо с методите му на управление на реалността.

Практическият курс „Животът може да е чудо” се провежда за първи път във Велико Търново
***
Дати на провеждане:
9 юни 2012, събота: 10 – 17 ч
 (Предвидено е време за кратки почивки)
Място: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14
Цена: запитване на място или на trashmetal@abv.bg
За записване и въпроси: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14, trashmetal@abv.bg
Допълнителна информация за семинара, може да намерите на адрес: http://simbaley.webs.com/workshops.htm
Допълнителна информация, както и откъс от книгата „Животът може да е чудо” може да откриете на адрес: http://lifeofmiracle.blogspot.com/
***
Практическият курс „Животът може да е чудо” е изграден в три модула:

Модул 1: Карта и територия

Защо в живота на един човек се случват преобладаващо позитивни събития, а на друг – проблематични? Нашите ценности, убеждения и опит формират нашата представа (карта) за живота. С тази карта ние се ориентираме в света, тя ни дава информацията за това как трябва да се живее. Но нашето възприятие за реалността не е реалността в действителност. И точно поради това понякога се случва нашата карта да изчерпи смисъла, който някога е имала за нас – без дори да осъзнаваме това. Така, вместо да ни служи за ориентир в живота, тя започва да ни възпрепятства да бъдем, да правим и да имаме онова, което бихме искали за себе си. Този модул ще ви предложи прийоми, с които ще проверите дали картата, която използвате в момента, е актуална за вас или се е превърнала в пречка, водеща до възпрепятстващи събития
във външната ви реалност.

Модул 2: Излизане от неблагоприятните жизнени обстоятелства

В целия ви живот досега сте получавали “етикети” или сами сте си слагали такива. Може би сте били “двойкаджия” или “отличник”, “късметлия” или “карък”, “богат” или “беден”, “възпитан” или “простак”, “добра майка” или “лоша майка”, “страхотен пич” или “тъпанар”, “красавица” или “грозна”,“селянин” или “гражданин”…? Проблематичното с етикета е, че той е едно тотално предписание – не само за поведение, а и за преживяване и мислене. Етикетът организира преживяванията ни и ги завладява. Ако обаче го махнем, ще се окаже, че може да сме много по-свободни в поведението си, усещанията си и мисленето си; можем да възстановим връзката си с потенциала на живота и да започнем да го проявяваме в живота си, за да бъдем, да правим и да имаме онова, което бихме искали за себе си. Този модул ще ви покаже начини, чрез които да започнете да се освобождавате от ограниченията на етикетите и да възстановите връзката човек-живот в нейната оригинална чистота и пълноценност.

Модул 3. Проява на потенциала и промяна на живота

Когато осъзнаете ограничаващата роля, която картата и етикетите могат да имат в живота ви, ще установите и много от източниците на проблемите в живота си. Проблемът обаче е много добра отправна точка и много лоша жизнена площадка. Много хора стават специалисти в обясняване на проблемите си, което обаче не им е помогнало да променят живота си дори на
йота. Когато възстановим връзката човек-свят, площадката, на която се развива живота ни вече не е тази на проблемите, а на потенциала. Потенциалът ни е този, който съдържа безброй много активни възможности за избор за това какъв живот да имаме за себе си. В този модул ще ви предложим техники, с чиято помощ да започнете да проявявате потенциала в живота си, така че с лекота да реализирате това, което искате да бъдете, да правите или да имате.
Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 28 - ми май  – 3-ти юни 2012 г.

28.05.2012 г. (понеделник) – Професионална нумерология. Реален партньор. Лектор: Снежана Димитрова - Анаженсида
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Професионална нумерология – работни отношения.
Реалният партньор.
Това е поредна лекция от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсида

29.05.2012 г. (вторник) – Практикум по цветолечение. Лектор: Панайот Трифонов
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Цветотерапията е начин да се използва въздействието на цветовете, за да се балансират и възстановят основните енергийни центрове на тялото ни. Цветотерапията въздейства цялостно на всички нива – на ума, тялото и душата.


31.05.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

http://www.otkrovenia-bg.info

3.06.2012 (неделя) – ЙОГА НИДРА С ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН. Начало: 17:45 ч. Вход: 15 лв. – с предварително записване

клуб "Озарение" - Велико Търново и Радио за личностно развитие ChangeWire ви канят на
ЙОГА НИДРА С ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН
практика за дълбока релаксация и постигане на вътрешно равновесие в състояние, близко до съня. На 3 юни от 18.00 ч. в клуб "Озарение" Велико Търново
"Хората са загубили точката на баланса и хармонията във всяка сфера на съществуването си. Ние сме толкова потопени в материалното оцеляване, че не осъзнаваме какво се е случило с нас... " Свами Сатянанда
Любомир Розенщайн е йога-ачаря, автор на пътеводителя във вътрешния свят "Розовите очила на душата" и основател на Радиото за личностно развитие ChangeWire.
Участието е само с предварително записване на място - гр. Велико Търново, кафе-сладкарница "Озарение", ул. "Тодор Балина" №14, партерен етаж на хотел "Стадиона" . Повече информация на телефон 088 262 0778
За практиката е нужно да си носите собствена постелка за лягане и леко одеало за завиване!
Не е необходим предварителен опит.
Такса за участие - 15 лв.
Молим ви да бъдете на място до 17:45 ч., защото в 17:45 ч. вратите се заключват, за да не бъдат обезпокоявани практикуващите.Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 19 - ти – 24-ти май 2012 г.

19.05.2012 г. (събота) – Източни практики за себепознание и вътрешна хармонизация. Инструктор: Илина Абаджиева
Начало: 10:00 ч. – 14:00 ч. Вход: 55 лв
За тези, които са участвали в семинар – интензив „Изкуството да живеем осъзнато” с Илина Абаджиева: 45 лв.
Център за Духовно Развитие „Светилина” ви кани тази събота, 19.05.2012, от 10:00 ч. – 14:00 ч.  на семинарно занятие: „Пътят към Себе си - Себепознание, Самоусъвършенстване и Хармонизиране на нашите тела: физическо, ментално, емоционално, психическо, духовно, етерно, посредством Тибетски Будистки и други Източни Външни и Вътрешни Теории и Практики."
Ще се потопим отново в удоволствието да „дишаме заедно" : ) свободата си, да творим себе си, ще се учим да се центрираме, да освобождаваме стреса, да развием устойчивост към външните влияния, които ни пречат да реализираме абсолютния си Божествен потенциал, да откриваме новите хоризонти вътре в себе си, които предшестват развиване на нашата способност да променяме и материализираме реалността такава, каквато на нас ни харесва, да генерираме спокойствие, равнопоставен ум, светлина и Божествена Любов. Този път започва с обръщане на прожектора навътре, към дълбоко скритите копнежи, емоции, стремежи, проблеми и нужди на нашата душа, и : ) .... ако само пожелаем и решим да го изминем, завършва с нищо по-малко от „Нирвана". Какво е това? Елате да чуете, усетите, да се докоснете, да преживеете…!
Препоръчително: Удобно (ще правим доста упражнения и медитации), топло облекло и  чорапи. Информация за Водещата : ), Илина Абаджиева (Тиб. име: Ургиен Дролма), както и още информация можете да видите на www.svetilina.org

20.05.2012 г. (неделя) – 10:00 – 16:00 ч. – Индивидуални консултации с Илина Абаджиева, за повече информация относно час, място и цена: 0887 260 428


21.05.2012 г. (понеделник) – Лечебен Чигун „ЪрМей”. Инструктор: Илина Абаджиева
Начало: 19:00 – 21:30 ч.  Вход: 35 лв

Ър-Мей Лечебен Чи Гун ще съживи духа, душата и тялото ви, ще хармoнизира вътрешните ви органи и системи и ще ви подготви за една прекрасна Нова Разцъфваща Пролет с нови сили за нови Успехи и Щастие!
Препоръчително е да дойдете облечени в удобно, спортно или нестягащо облекло, достатъчно топло и с гуменки или маратонки „за вътре” : ).
Ако някой има диагностицирани здравословни проблеми, моля да уведомите предварително инструктора, както и да прецените дали тези занимания са подходящи за вас и вашето състояние, тъй като отговорността за решението, участието и състоянието ви е изцяло ваша.
Отворено сърце и готовност за игра са винаги най-добрaта предпоставка и начало за едно прекрасно и ползотворно преживяване! Очакваме ви!
Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи и Ба Гуа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан (Master Wei Lun Huang); Юен Метод на Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен (Kam Yuen). Илина практикува и преподава гореизложените методи и практики за самозащита, самоусъвършенстване, и хармонизиране, както и редица други Китайски енергийни методи за лечение в Китай, САЩ и България в продължение на 20 години. Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/

22.05.2012 г. (вторник) – Ауровил – градът на Зората. Лектор: Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

Ауровил (Auroville) или „Градът на Зората“ е „експериментален“ град - община в област Вилупурам в щата Тамил Наду, близо до Пондичери в Южна Индия. Основан, по проект на архитекта Роже Анже, през 1968 г. от Мира Алфаса, която след нейното окончателно установяване в Индия вече е известна като "Майката". Ауровил е замислен да бъде едно универсално селище, където хора от всички страни да могат да живеят в мир и прогресивна хармония, над всякакви вероучения, политиканствуване и национални принадлежности. Целта на Ауровил е да реализира единство между хората.


24.05.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

http://www.otkrovenia-bg.info


Практически курс „Животът може да е чудо”

„Има два начина да изживеете живота си – като нещо    
обикновено или като чудо”
(Айнщайн)    

9 юни 2012


***
Смятате ли, че чудото е нещо свръхестествено, което се случва много рядко
и само на хора, които силно вярват или са избрани по някакъв начин?    
Алексей Бъчев - бивш военен психолог и главен герой в    
превърналият се в бестселър български роман „Животът може да е чудо”,    
ще ви покаже, че грешите.    

Така че, ако:    
- животът не се получава по начина, по който вие искате да бъде,    
- в него често се повтарят неблагоприятни събития и
не можете да излезете от този негативен житейски сценарий, 
- постоянно се сблъсквате с някакъв конкретен проблем и
не успявате да го решите,    

този курс е за вас!

В практическия курс "Животът може да е чудо" ще узнаете
как да създавате собствената си реалност, в която    
ЧУДОТО Е НОРМАТА НА ЖИВОТА ВИ,
а сивото ежедневие, борбата за постигане на различни цели, нещастието и проблемите остават за тези, които избират да живеят „обикновено”,    
следвайки страхове и предубеждения, чужди модели и стереотипи на социума.    

След излизането на романа „Животът може да е чудо”    
Алексей Бъчев започва да води семинари за читатели на книгата,    
които искат да се запознаят по-отблизо с методите му на управление на реалността.
Практическият курс „Животът може да е чудо” се провежда за първи път във Велико Търново

***

Дати на провеждане:
9 юни 2012, събота: 10 – 17 ч
 (Предвидено е време за кратки почивки)

Място: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14

Цена: запитване на място или на trashmetal@abv.bg

За записване и въпроси: кафе – сладкарница „Озарение”, гр. Велико Търново, ул. „Тодор Балина” №14, trashmetal@abv.bg


Допълнителна информация за семинара, може да намерите на
адрес: http://simbaley.webs.com/workshops.htm

Допълнителна информация, както и откъс от книгата
„Животът може да е чудо” може да откриете на адрес:
http://lifeofmiracle.blogspot.com/


***
Практическият курс „Животът може да е чудо” е изграден
в три модула:

Модул 1: Карта и територия
Защо в живота на един човек се случват преобладаващо
позитивни събития, а на друг – проблематични?
Нашите ценности, убеждения и опит формират нашата
представа (карта) за живота. С тази карта ние се ориентираме в
света, тя ни дава информацията за това как трябва да се живее.
Но нашето възприятие за реалността не е реалността в
действителност. И точно поради това понякога се случва нашата
карта да изчерпи смисъла, който някога е имала за нас – без дори
да осъзнаваме това. Така, вместо да ни служи за ориентир в
живота, тя започва да ни възпрепятства да бъдем, да правим и да
имаме онова, което бихме искали за себе си.
Този модул ще ви предложи прийоми, с които ще проверите
дали картата, която използвате в момента, е актуална за вас или
се е превърнала в пречка, водеща до възпрепятстващи събития
във външната ви реалност.

Модул 2: Излизане от неблагоприятните жизнени обстоятелства
В целия ви живот досега сте получавали “етикети” или сами
сте си слагали такива. Може би сте били “двойкаджия” или
“отличник”, “късметлия” или “карък”, “богат” или “беден”,
“възпитан” или “простак”, “добра майка” или “лоша майка”,
“страхотен пич” или “тъпанар”, “красавица” или “грозна”,
“селянин” или “гражданин”…?
Проблематичното с етикета е, че той е едно тотално
предписание – не само за поведение, а и за преживяване и
мислене. Етикетът организира преживяванията ни и ги завладява.
Ако обаче го махнем, ще се окаже, че може да сме много по-
свободни в поведението си, усещанията си и мисленето си;
можем да възстановим връзката си с потенциала на живота и да
започнем да го проявяваме в живота си, за да бъдем, да правим и
да имаме онова, което бихме искали за себе си.
Този модул ще ви покаже начини, чрез които да започнете да
се освобождавате от ограниченията на етикетите и да
възстановите връзката човек-живот в нейната оригинална чистота
и пълноценност.

Модул 3. Проява на потенциала и промяна на живота
Когато осъзнаете ограничаващата роля, която картата и
етикетите могат да имат в живота ви, ще установите и много от
източниците на проблемите в живота си. Проблемът обаче е
много добра отправна точка и много лоша жизнена площадка.
Много хора стават специалисти в обясняване на проблемите
си, което обаче не им е помогнало да променят живота си дори на
йота.
Когато възстановим връзката човек-свят, площадката, на
която се развива живота ни вече не е тази на проблемите, а на
потенциала. Потенциалът ни е този, който съдържа безброй
много активни възможности за избор за това какъв живот да
имаме за себе си.
В този модул ще ви предложим техники, с чиято помощ да
започнете да проявявате потенциала в живота си, така че с лекота
да реализирате това, което искате да бъдете, да правите или да
имате.
клуб "Озарение" - Велико Търново
Радио за личностно развитие ChangeWire
ви канят на
ЙОГА НИДРА
С ЛЮБОМИР РОЗЕНЩАЙН
практика за дълбока релаксация и постигане на вътрешно равновесие в състояние, близко до съня на 3 юни от 18.00 ч. В клуб "Озарение" Велико Търново

"Хората са загубили точката на баланса и хармонията във всяка сфера
на съществуването си. Ние сме толкова потопени в материалното
оцеляване, че не осъзнаваме какво се е случило с нас... "
Свами Сатянанда

Любомир Розенщайн е йога-ачаря, автор на пътеводителя във вътрешния свят
"Розовите очила на душата" и основател на Радиото за личностно развитие
ChangeWire.

Участието е с амо с предварително записване на място - гр. Велико Търново,
кафе-сладкарница "Озарение", ул. "Тодор Балина" №14, партерен етаж на
хотел "Стадиона" . Повече информация на телефон 088 262 0778
За практиката е нужно да си носите собствена постелка за лягане и
леко одеало за завиване!

Не е необходим предварителен опит.
Такса за участие - 15 лв.

Концерт-Медитация с Тибетски Звънкови Купи

Йогини Ма Прем Диана ще проведе медитация с Тибетски ритуални инструменти (Tibetan Singing Bowls Healing). Музиката от тези 16 инструмента осигурява звукова терапия и вибрационно лечение, която трансформира емоционалното, духовното и физическо ниво, допринася за пълната релаксация, балансиране на чакрите, разграждане на блокади и постигане на душевна хармония.

„Нашият земен път e чудесен, многообразен, изпълнен не само с победи, но и с поражения. Заедно със спомените за много прекасни моменти, съществуват и наранявания, изтощения, енергийни блокади, които се проявяват чрез страхове, болести, тъга или раздразнителност. Използвайки силата на божествената любов, можем да направим лечение на тези духовни наранявания. От позицията на силата на любовта, можем да си изградим ново бъдеще. Бъдеще, което започва сега, в този момент и всеки следващ момент!” - Ма Прем Диана


Къде и Кога?
5-ти Юни 2012 г. (вторник) от 19:30 часа
Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на  хотел „Стадиона”
Вход: 2 лв.
Лични срещи с Йогини Ма Прем Диана можете да проведете на 6-ти юни 2012 г. (сряда)
Изложение c възможност за закупуване на тибетски купи, танки, кристали, заредени  бижута, фотографии от пътешествия. Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет. Отворено за всички.

Филм за Духовното наследство на Сатия Сай Баба

Сатия Сай Баба (Sathya Sai Baba) (роден Сатиянанарана Раджу на 23 ноември 1926 1927  с фамилно име "Ратнакара" (Ratnakara)) е южноиндийски гуру, религиозен водач и оратор, често описван като аватар и чудотворец. Сатия Саи Баба от Индия, притежаващ удивителната способност за материализация. Многобройните поклонници, които идват, за да видят Саи Баба, го наричат въплъщение на Бога на Земята. По-точният превод от английски на посочения израз (The God embodiment) означава „телесно въплъщение на Бога“.

Срещата – разговор за Духовното наследство на Сатия Сай Баба и прожекция на филм за него ще проведе Йогини Ма Прем Диана

 

Дата: 5-ти юни 2012 г. (вторник)
Час: 18:30 ч.


Място: гр. Велико Търново, кафе - сладкарница “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”

Лични срещи с Йогини Ма Прем Диана можете да проведете на 6-ти юни 2012 г. (сряда)
Изложение c възможност за закупуване на тибетски купи, танки, кристали, заредени  бижута, фотографии от пътешествия. Информация за пътувания в Индия, Непал, Тибет. Отворено за всички.
 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 14 - ти – 18-ти май 2012 г.

14.05.2012 г. (понеделник) – 4 Life. Трансфер фактор – есенцията на живота-продължение. Лектор: Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
Хранителните добавки, които обучават, настройват, регулират и при нужда препрограмират нашата имунна система.

15.05.2012 г. (вторник) – Прераждане, Регресия и Духовни водачи. Лектор: Кирил Стоянов
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
Прераждане - златна възможност за изживяване на божествената ни същност на физическо ниво.
Регресия - шанс да погледнем в миналото и да сме по - пълноценни в настоящето.

Духовни водачи - Висш дар за всеки човек.

Кирил Стоянов е учител по рейки и медитация. Роден е на 22.05.1970 г. в гр. Перник, България. От години се е посветил на древните науки Рейки и Медитация, които практикува предимно в гр. София. Настоящите си знания е придобил от личния си опит в България и Индия. Ученик е на д-р Самир Кале, който е ученик на Сатя Сай Баба.
http://www.bulgaria-japan.com/kiril_bg.html


16.05.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. 


17.05.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

http://www.otkrovenia-bg.info

18.05.2012 (петък) – Супер храни и хранителни добавки. Как да ги разпознаваме. Лектор: Ели Хорозова
Начало: 18:00 ч. Вход: 1 лв.
Замърсяването на околната среда, промишленото производство, химизацията, електромагнитното облъчване, употребата на консерванти и подобрители, и цялата поредица зловреди на нашето време доведоха до това, че никоя от храните не е същата.
Днес, за да получим необходимите вещества, трябва да изядем 3 - 5 пъти по-голямо количество храна и пак не бихме се снабдили с всички задължителни вещества. Дори с подходяща диета е трудно да се достигнат препоръчваните от Световната здравна организация дневни дози, защото хранителните продукти откровено са без някои минерали, витамини и ценни съставки. Ситуацията доведе до пропаст между потребностите на организма и даденостите на храната. Липсващото звено роди индустрията на хранителните добавки. Науката, особено за храненето, се насочи към издирване на оцелели непокътнати органични източници. Така се появи понятието суперхрана, което не е рекламен трик, а обозначава онази цялостна естествена храна и хранителни концентрати, които могат да запълнят липсващото звено. Органичните суперхрани са не само източник на основните хранителни вещества, те са резервоар на дузина и повече уникални свойства, от които се нуждаем всеки ден. Суперхраната е универсална, т.е. може да се добави към храната на всеки човек, независимо от възраст и здравословно състояние. Което не може винаги да се каже за хранителните добавки.
Следващата разлика между суперхрана и хранителна добавка е нейната комплексност – с ключовите си съставки клетъчната храна задейства метаболизма и има по-цялостен ефект върху целия организъм и неговите системи. Докато обикновено хранителните добавки са конкретно насочени към функциите на определени системи или процеси на очистване и хранене в тялото. Като цяло и двете групи от липсващото звено – суперхрани и хранителни добавки подобряват здравето чрез намаляване на токсичността, подсилват самооздравителния механизъм, действат благотворно върху работатата на нервната, хормоналната и имунната система, а оттам върху жизнената енергия, ума, чувствата и духа ни.


Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 7-ми – 10-ти май 2012 г.

7.05.2012 г. (понеделник) – 4 Life. Трансфер фактор – есенцията на живота. Лектор: Мариана Господинова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

Хранителните добавки, които обучават, настройват, регулират и при нужда препрограмират нашата имунна система. 

8.05.2012 г. (вторник) – Причини за енергийния дефицит при хората и алтернативни методи за преодоляването му. Лектор: Петър Стефанов.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
9.05.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха.


10.05.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.
За бъдещето са ми необходими свободни и отговорни хора, изпълнени с Любов! (Откровение от 14.05.2007, стих 44)
Групата „Откровения”е създадена според Посланията на СЪЗДАТЕЛЯ, ТВОРЕЦА, ВСЕВИШНИЯ И ВИСШ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ, които достигат до нас чрез Диктовките на академик Маслов Леонид Иванович - ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК. Това е групата за повишаване на СЪ-Знанието, за добротворчество, и сътрудничество, за БЛАГОСТ, СВЕТЛИНА и ЛЮБОВ!
Предисловие на Всевишния
За облекчаване съществуването на човека в Материалния свят, за обясняване на задачите му в този Свят и подготовката му за срещата с Мен, Аз ви предавам съвременното тълкуване на устройството на структурата на Света, в който се намират хората сега и устройството на структурата на Духовния Свят, в който те ще се окажат в края на земния си жизнен път.
В Откровенията, които Аз, Господ Бог, за първи път в историята на човечеството, чрез Избран от Мен човек в Русия, Мой Помощник, на съвременен език предавам информация за всички хора на Земята, за възможностите на хората и за социалната обстановка на Земята. 
Аз предупреждавам за възможния колапс и обяснявам на хората перспективите за построяване на справедливи обществени отношения и структурата на Пирамидата на властта на база даваните от Мен Знания за Законите на  Духовния Свят.
Откровенията, изложени под форма на общуване с Избрания от Мен човек, имат за цел постепенно да разкрият Моите Знания на широк кръг хора, които, всъщност, се явяват ковачи на своето щастие.
Смисълът на живота на човека и неговите потенциални възможности стават ясни само тогава, когато човек осъзнае и разбере своето предназначение в Материалния свят.
В рамките на достатъчно кратко време всеки човек, прочел Откровенията, запълва чашата на своя Разум и получава тласък към самоусъвършенстване и развитие на личността, които ще улеснят пребиваването му в Материалния свят и ще го подготвят за срещата му с Мен на прага на Духовния свят!
Изпълнението дори и на част от препоръките и прилагането на Знанията, които ще получи човекът, запознал се с Откровенията, ще му позволят да избере правилните ориентири и да разбере смисъла на краткия си живот на Земята! 
Предисловие на Записващия
През високосната година, явяваща се знакова за човечеството, често се случват събития, променящи или набелязващи промени в жизнения цикъл на всеки от нас, който живее на Земята.
През високосната година се полагат основите на бъдещето, невидимо за нас, но подвластно на Всевишния, на Небесния Отец.
През есента на 2004 г., съвсем неочаквано за мен, в моето Съзнание започнаха да постъпват мисли, формирани като текст с непозната за мен тематика. Тези текстове се предаваха в продължение на четири месеца и създадоха тази изумителна Книга, в която за първи път в историята на човечеството, Всевишният директно се обръща към нас, хората, живеещи на Земята в началото на новото хилядолетие!
Всичко, което може да се разкаже за тази Книга, се съдържа в нейните текстове.
Аз само направих подготовката за издаването й и изпълних указанието на Създателя да я  озаглавя „ Откровения към хората на Новия век”.
При подготовката на текстовете за печат, по препоръка на Създателя, от тях бяха премахнати думите Му, имащи лично обръщение към мен и свързани с процеса на моето усъвършенстване.
Възможността за по-пълно разбиране на устройството на Света и за съприкосновение с Всевишния се появи у мен след участието ми в семинар, проведен от (вече заминалия си от нас) Карелин Валентин Владимирович, за което безкрайно му благодаря и вечна му памет!
Записал:
Маслов Леонид Иванович
Доктор на техническите науки, професор, академик, Член на Президиума и председател на Научния Съвет „Технологии в Здравеопазването” при Академията на технологичните науки на РФ, академик на Руската Академия на естествените науки, автор на повече от 200 публикации в чужди и руски издания по въпросите на физиката на твърдото тяло, финансовите и банкови технологии, а също така по проблемите на екологията на Планетата.
(Към момента на появата на способностите му за приемане на диктовки, Л.И.Маслов вече има практика в задълбочените научни изследвания на длъжност завеждащ лаборатория в Института по металургия, носещ името на А.А.Байков при Академията на Науките на СССР, както и опит като ръководител в работата на финансовите и производствените структури на Нова Русия и САЩ, опит на поста съветник в Икономическото Управление на Администрацията на Президента на Руската Федерация, опит като съветник на Председателя на управлението на Газпромбанка и многогодишен преподавателски опит в Корпоративния институт на Газпром и Държавния университет „Висша школа по икономика”, а също и като участник в работата на групата по подготовка на проекти за Федерални закони на Съвета на Федерацията при Федералното Събрание на РФ.)

http://www.otkrovenia-bg.info
 

Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 1-ви – 5-ти май 2012 г.

1.05.2012 г. (вторник) – Защо територията на България е специално място и каква е ролята на страната ни в еволюция на планетата. Лектор: Иван Габеров.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.


Всеки ден чуваме какви промени настъпват на Земята. Освен това много от нас вече ги усещат  и виждат. Какво е значението на България в еволюцията на планетата ни ще разберте лично от г-н Иван Габеров, който ще разкаже за предназначението на страната ни.


2.05.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха.

2.05.2012 г. (сряда) - Методи за контрол на ума и тялото:
ЧиГун и Кунгфу (1-во ниво). Инструктор: д-р Илина Абаджиева

Начало: 19:30 – 22:00 ч. Вход: 35 лв.


Чи – Гун означава Практика или Упражняване с „Чи” или „Ци” - виталната енергия, която поддържа нашето тяло жизнено, здраво и свежо, която движи всички витални процеси в нас – есенцията и духа на нашия живот. Здравето ни, настроението ни, самочувствието, младостта ни и успехът ни във всяко начинание зависят от нашето „Чи”.
Заповядайте да се раздвижите, да усетите животворната сила на собствената си енергия в тялото си, да усетите и да се запознаете с фините енергийни потоци, които протичат във вас и регулират механизмите на всички ваши биологични органи и системи. Елате да освободите ума и тялото от напрежението на ежедневните проблеми, да  центрирате, хармонизирате и енергизирате организма си. Нека се заредим с положително настроение и радост от усещането, че сме живи!
Известно като Китайско бойно изкуство, което се развива и практикува в световно-известните Шаолински Манастири, Кунг Фу, в оригиналното си значение и цел, представлява система от физически, психически и енергийни упражнения, техники и практики за постигане на вътрешен мир, хaрмония, здраве и просветление.
Прости, не-силови, силно енергийно ефективни упражнения ще ви помогнат да усетите виталната енергия „Чи” в тялото си, да се центрирате и поляризирате организма си правилно спрямо елементите земя-небе, да се заземите, да освободите стреса, да се хармонизирате и да се научите да пазите аурата си и да се движите с истината си. В основата на Кунг Фу лежат различните форми на Чи Гун – оздравителни и животодаряващите практики с „Чи” - виталната енергия, която изцяло поддържа нашия живот.
Инструктор: д-р Илина Абаджиева Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи и Ба Гуа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан (Master Wei Lun Huang); Юен Метод на Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен (Kam Yuen). Илина практикува и преподава гореизложените методи и практики за самозащита, самоусъвършенстване, и хармонизиране, както и редица други Китайски енергийни методи за лечение в Китай, САЩ и България в продължение на 20 години. Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/
Място: клуб „Озарение” – ул. „Тодор Балина” № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона”, за записване и въпроси: GSM: 0882620778, trashmetal1@abv.bg
2.05.2012 г. (сряда), Начало: 19:30 – 22:00 ч. , Вход: 35 лв

3.05.2012 (четвъртък) – Лечебен Чигун „ЪрМей” (1-во ниво). Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 19:00 – 21:30 ч. Вход: 35 лв.

Ър-Мей Лечебен Чи Гун ще съживи духа, душата и тялото ви, ще хармoнизира вътрешните ви органи и системи и ще ви подготви за една прекрасна Нова Разцъфваща Пролет с нови сили за нови Успехи и Щастие!
Препоръчително е да дойдете облечени в удобно, спортно или нестягащо облекло, достатъчно топло и с гуменки или маратонки „за вътре” : ).
Ако някой има диагностицирани здравословни проблеми, моля да уведомите предварително инструктора, както и да прецените дали тези занимания са подходящи за вас и вашето състояние, тъй като отговорността за решението, участието и състоянието ви е изцяло ваша.
Отворено сърце и готовност за игра са винаги най-добрaта предпоставка и начало за едно прекрасно и ползотворно преживяване! Очакваме ви!
Място: клуб „Озарение” – ул. „Тодор Балина” № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона”, за записване и въпроси: GSM: 0882620778, trashmetal1@abv.bg
Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи и Ба Гуа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан (Master Wei Lun Huang); Юен Метод на Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен (Kam Yuen). Илина практикува и преподава гореизложените методи и практики за самозащита, самоусъвършенстване, и хармонизиране, както и редица други Китайски енергийни методи за лечение в Китай, САЩ и България в продължение на 20 години. Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/
3.05.2012 (четвъртък)
Начало: 19:30 – 21:30 ч.
Вход: 35 лв.

4.05.2012 (Петък) - "Училището на Мистериите" на Даманхур – 1-во ниво. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 18:30 – 21:00 ч. Вход: 35 лв.

Техники и практики за Вътрешна Хармонизация, Изчистване и зареждане на Чакрите и Балансиране на фините енергийни Тела. Практически семинар из "Училището на Мистериите" на Даманхур – поименен Град на Светлината в Северна Италия.
Този семинар включва кратко запознаване с основните енергийни центрове на човешкото тяло и поредица от практически упражнения и медитации. Използват се дихателни техники, визуализации, звуци, цветове и съзнателна ментална работа с Чакрите и фините енергийни тела с цел хармонизиране на жизнените енергийни процеси в тях. Ще обърнем внимание на всяка клетка в тялото си, ще настроим сетивата, душата и духа си към възможно най-високите вибрации, ще се ободрим и ще се научим да се балансираме енергийно с цел подобряване на здравето, жизнеността си и начина си на живот.
От участниците не се очаква предварителна физическа или друга подготовка. Упражненията са съобразени с последните научни изследвания в областта на йога и със специализираното Даманхурско познание в работата с  чакрите и фините енергийни канали на човешкото тяло и организъм. Напълно адаптирани и подходящи са както зa начинаещи, така и за напреднали йога, тао или други практици с висока физическа култура и умения. По ваш избор можете да донесете шал или лека завивка, да бъдетеоблечени в удобно облекло, тъй като част от медитациите се правят в легнало положение. В залата не се допуска влизане с външни обувки.
Място: клуб „Озарение” – ул. „Тодор Балина” № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона”, за записване и въпроси: GSM: 0882620778, trashmetal1@abv.bg

Инструктор: д-р Илина Абаджиева
4.05.2012 (петък)
Начало: 18:30 – 21:00 ч.
Вход: 35 лв.

5.05.2012 (събота) – ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО – 1-во ниво. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 10:00 ч. -18:00 ч.
Вход: 100 лв. За повтарящи: 75 лв.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО:
ТЕОРИЯ И ТЕХНИКИ ЗА ВЪТРЕШНО ХАРМОНИЗИРАНЕ, ТРАНСФОРМАЦИЯ И СЕБЕ-РЕАЛИЗАЦИЯ
Първо ниво

Заповядайте на Семинар-Интензив: “Изкуството да живеем осъзнато: Теория и техники за Вътрешно Хармонизиране, Трансформация, Само-лечение и Себе-реализация.”

Семинарът ще включва теория и система от практически упражнения, игри, техники, и енергийни практики за самопознание и самолечение, основаващи се на древни Източни Учения (Тибетски Будизъм, Таоистка йога: различни форми на лечебен Чи Гун), Северно-Американски Индиански Шаманизъм. Ще се запознаете и с автентичната eзотерична школа на Даманхур – Градът на Светлината – с елементи из нейната философия и практически инстурментариум за самопромяна и себе-реализация (Теория на Същностите, Теория на Огледалото).”

Целта е да се научим да се самонаблюдаваме, самоанализираме и да опознаем себе си по-добре: да се запознаем със същностите си, които определят взаимоотношенията и реакциите ни, да разкрием вътрешния си потенциал и дълбоко скритите в нас творчески възможности, лични качества и таланти. Тези знания и умения ще ни помогнат да приемаме и обичаме себе си, да общуваме съзнателно, хармонично, успешно, здравословно и с любов с дълбоко скритото вътрешно «аз» и с всички около нас. Ще се научим как да се справяме с ежедневно възникващите проблеми, трудни ситуации и предизвикателства, с които нашият живот е постоянно изпълнен. Ще се запознаем с множество практики и техники за приемане, неутрализиране, преодоляване и разрешаване на горе-изложените и подобни въпроси и ситуации по възможно най-благоприятния за нас начин.

Единственото предварително изискване е да дойдете с отворено сърце, душа, ум и желание за промяна към по-добър, щастлив и хармоничен живот за вас и вашето обкръжение. Препоръчително е да сте облечени в подходящо за релаксация и леки физически движения облекло и да носите домашни пантофи или дебели чорапи, тъй като в залата не се влиза с външни обувки.

Къде и Кога?
5.05.2012 г. (събота)
от 10.00 - 18.00 часа
/с 2 часа почивка около 13 часа за обяд/
Гр. Велико Търново,
кафе - сладкарница  “Озарение”,
 ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на
хотел „Стадиона”
Такса: 100 лв. / За повтарящите курса: 75 лв.
Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/
За записване и връзка: кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”, GSM: 0882620778


Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 20-ти – 27-ми април 2012 г.

20.04.2012 (петък) - Представяне на Аюрведа духовен център „Махатма”. Лектори: Азара Лайт и и Ейкън Илайра
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

http://www.mahatma-bg.com/

21.04.2012 (събота) – Семинар: „Древна Тибетска техника за мозъчна синхронизация”. Лектори: Азара Лайт и и Ейкън Илайра
Продължителност: 13:00 – 17:00 ч. Цена: 30 лева

http://www.facebook.com/ozarenie/events#!/events/358127710906669/

22.04.2012 (неделя) –  "Рейки школа" I и II ниво. Водещ: Крис.
Начало: 13:30 ч. ВХОД: 5,00 ЛВ.

"Рейки школа" I и II ниво
Лечение чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.Микао Усуи е роден на 15 август 1864 година в Япония в село Йаго, район Ямагата, префектура Гифу и произхожда от стар самурайски род. Още като малък той бил изпратен на обучение в манастир, където останал да служи. Усуи бил женен и имал две деца дъщеря и син - Фуджи Усуи, който продължил по пътя на баща си и станал Рейки мастер.
М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.
След дълго търсене, изучавайки древни езици за да прочете в оригинал множество древни ръкописи на японски, китайски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри тайната на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровеното изкуство Рейки /около 1914-1915 год/.

23.04.2012 г. (понеделник) – Сравняване на нумерологични карти на двама души. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Сравняване на нумерологични карти на двама души. Типове съвместимост между хората. Семейна нумерологична съпоставка. Как да разберем дали това е най – подходящият за нас партньор.
Това е поредна лекция от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсида

24.04.2012 г. (вторник) – Шуслеровите соли – път към здравето. Лектор: Магистър – фармацевт Юлияна Падарева
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Немският лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер открива, че тялото боледува, когато е нарушен метаболизма на клетъчно ниво. Той се определя от индивидуалното равновесие на 12 минерални соли, отговорни за функциите на живите клетки. Минералните соли трябва да достигнат директно до засегнатите от болестта клетки, за да настъпи подобрение.
Откритията на д-р Шуслер са в основата на терапевтичния му метод, който възниква през втората половина на 19 век. Д-р Шуслер нарича своята терапия "съкратена" защото успява да лекува безброй заболявания само с 12 минерални соли, които по принцип са част от човешкото тяло. Д-р Шуслер нарича този революционен метод биохимия - химията на живота. Всяка от солите може да има балансиращ ефект при нарушените функции на организма и стимулира , и регулира процесите в тялото.

25.04.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.
26.04.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

26.04.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения”. Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
http://www.otkrovenia-bg.info/
Откровения, Тълкувания чрез Леонид Иванович Маслов.

27.04.2012 (петък) – Представяне на книгата „Истинска измислица” от Мирела Величкова. Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Аз съм певица. Пея повече от тридесет години. Wow! Добре звучи. Не се плаша от препускащото време. Пеенето ми даде много. И дава. То е канал за връзка. Чрез него изпълнявам мисията си - а тя е да разпространявам любовта и светлината.
Преди около 25 години ми се случи нещо различно. В началото бе стряскащо, но се научих да го приемам като част от новото ми аз. Срещнах се с Енергията. Очи в очи. Това предизвика промяната - в себеусещането, мисленето, чувстването ми, отношението към себе си и другите, към външните обстоятелства и света. Свърза ме с Бог. Да. Толкова просто. И когато преодолях страха от новото, започнах да раста и да се развивам - като душа :). Преди само смътно усещах тази опция :). Енергията ме чакаше търпеливо. Идваше и се оттегляше, но никога не ме напусна. Растеше и ми показваше нови проявления - автоматично писане ( ченълинг ), автоматично рисуване, интуитивно Тай-чи, безкрайна възможност за общуване, възприемане и предаване на другите на информация и енергия за новото време, което предстои и за издигането на вибрацията.
Една сутрин се събудих с идеята да напиша книга. Книгата вече е факт. Казва се " Истинска измислица " ( Разказ за пробуждане на съзнанието за енергията. Разказ с продължение...). В нея споделям личната си приказка - как се случи всичко, как го преживях и как продължавам да го приемам. Познавам много хора, които са почувствали промяната и това ги е шокирало. Те още се питат какво се случва. Повечето мислят, че са болни. С книгата си искам да подам ръка на всички тях и на тези, които се интересуват от темата. Да им кажа, че промяната на телата и душевните ни сили е факт и тече от много време, но няма нищо страшно в това. Промяната е най-големият подарък, който Бог ни изпраща. Тя ни прави съзнателни участници в енергийната еволюция. Книгата написахме заедно с Енергията. Езикът е много лек и може да достигне до разбирането на всеки човек. Щастлива съм, че имам тази възможност да се обърна към всички вас.
Книгата ще съпътства диск в три части: 1. Енергия в цветове и музика - тя ще съдържа картините, които нарисувахме заедно с Енергията и авторската музика на Теодосий Спасов. 2. Автоматично рисуване - графики заедно с авторската музика на нашия приятел Ангел Ангелов. 3. Релаксация/Визуализация/Медитация - авторска, на биоенерготерапевта Сергей Митев, заедно с авторски снимки на енергията на водата на художника Спас Родин. Дискът ще бъде изключителен подарък за практическа работа с Енергията. Благодаря на всички приятели, които се включиха в осъществяването идеята.
Очаквам ви и ви благодаря предварително за присъствието! :)
Мирела Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 16-ти – 21-ви април 2012 г.

16.04.2012 г. (понеделник) – Сравняване на нумерологични карти на двама души. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Сравняване на нумерологични карти на двама души. Типове съвместимост между хората. Семейна нумерологична съпоставка
Това е поредна лекция от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсита

17.04.2012 г. (вторник) – Пчелите и тяхното значение за хората. Лектор: любителят - пчелар: Ивайло Иванов
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Пчелите. Какво е значението им за човечеството? Как се добива мед? Какви видове мед има? Защо медът е полезен и защо пчелите са толкова важни за човешкото съществуване ще разберете във вторник, от 18:30 ч. :) 

18.04.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

19.04.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

19.04.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения”. Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
http://www.otkrovenia-bg.info/
Откровения, Тълкувания чрез Леонид Иванович Маслов.

20.04.2012 (петък) - Представяне на Аюрведа духовен център „Махатма”. Лектори: Азара Лайт и и Ейкън Илайра
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Какво е аюрведа?
Какво представлява Махатма енергията?
Отговорите на тези въпроси ще получите лично от Азара Лайт и Ейкън Илайра!
Интересувате се от Шамбала, ведическото знание, развитие на потенциала на ума, енергийно балансиране и освобождаване от негативна карма и други духовни практики?
Тогава Добре Дошли!
НАМАСТЕ!
Дълбок поклон към осъществяващите Светлината!
АюрВеда център МАХАТМА е място за трансформация, на тялото и личността чрез Духа, към новото измерение. Измерение на свобода и разбирателство, хармония и щастие.
Обучението, лечението , медитациите и практиките провеждани от АюрВеда център МАХАТМА са с цел: активация и изграждане на Духовните ни светлинни тела, интеграция на Махатма енергията в тях, на нашите Висши аспекти, активация на латентната част на ДНК – 12те слоя (спирали), подготовка за Възнесение и преминаване в следващото измерение.
ВИЗИТКА: Азара Лайт
Сертифициран Аюрведа терапевт от Аюрведичен център София, Европейски институт за Ведически науки, Монпелие - Франция и Националния институт по Аюрведа в Джайпур, Индия
Съучредител на ”Българско сдружение Аюрведа”
Инструктор по Триначално Тай Чи,  интегрална йога
Шамбала Мастер 13Д лечител
Предстоящо сертифициране по Приложна кинезиология към Международната колегия по приложна кинезиология (ICAK)
В момента практикува аюрведа, йога, енергийно и електромагнитно балансиране, освобождение от кармични модели, провежда медитации, Тай Чи практики.
Бизнес и астрологични консултации, семинари за самостоятелни духовни и лечебни практики. Съдател на метод за самостоятелно изцеление „Трансформация в Светлина“
Специализация по:
Освобождение от карма и работа с „Полето на знанието и трансформацията“, където се осъществява презапис на събитията във "времето сега".
“Съвкупност от причинно-следствени връзки, които афектират нашето битие и събитията в него, на всички нива” , инициация и интеграция на новите енергии, регресивна терапия.
Обучение в: Архатик йога, Супербрейн йога и Духовен мениджмънт

Очакваме ви,
С Любов,
Азара Лайт и Ейкън Илайра
Повече информация за курсове, семинари и за АюрВеда център МАХАТМА –
Примерни следващи семинари:
Енергийно балансиране
и освобождаване от негативна карма
Кармичните семена – следствие от травма, отношение или болест от предходен живот, които са се настанили в невидимото тяло и са с потенциал да се развият до дисбаланс или заболяване в настоящето.
http://www.mahatma-bg.com/karma.php
Аюрведичния масаж: доши, субдоши на Вата, похвати , масла
Ежедневен самомасаж и Балансиращ Вата доша масаж - Обучението е подходящо за практикуващи масажисти, за любители на масажа, които желаят да го споделят със своята половинка. за всички загрижени за своето здраве и това на хората, които обичат.
Масажите на Аюрведа са нежни, любящи, даряващи  покой и вътрешен мир.
От това обучение ще научите  как: Да балансирате  субдошите на Вата доша и да ги отведете до техните “седалища“ - органите, в които тези енергии пребивават в балансирано състояние на организма, наричаме го  – ЗДРАВЕ.
http://www.mahatma-bg.com/kurs1.php
Вътрешния ти лечител и ти танцувате заедно Тай Чи
Тай-чи - изкуството на движенията от Древен Китай, се описва като подвижна йога и медитация, наподобява танц.
http://www.mahatma-bg.com/kurs2.php

21.04.2012 (събота) – Семинар: „Древна Тибетска техника за мозъчна синхронизация”. Лектори: Азара Лайт и и Ейкън Илайра
Продължителност: 13:00 – 17:00 ч. Цена: 30 лева
Древна Тибетска техника за мозъчна синхронизация

Мозъчна синхронизация: ключът към сбъдването на желанията ни
С тази техника ще придобиете:
Увеличаване способността за концентрация и научаване
Психическа стабилност
Усещане за вътрешен конфорт и радост
По - добро изразяване и ораторски способности
Много добра памет
Физическа сила и издражливост
В древността и днес монасите от Тибетските ашрами, чрез синхронизиране на мозъчните си полукълба постигат резултати, които западния човек би приел за свръхестествени.
Двете мозъчни полукълба, не само виждат света по коренно различен начин, но в съвременното ни общество лявото полукълбо не може да приеме това, което е най-важно за дясното полукълбо. То пренебрегва много важно информация, която постъпва от неговия „отнесен” близнак.
Съзнателният ни ум може да се фокусира само върху информацията, постъпваща от едното полукълбо в даден момент. Ние можем да превключваме между полукълбата много бързо, но това не е най-ефективният начин на взаимодействие, тъй като в даден момент. Контролът принадлежи на едното или другото полукълбо. Изглежда, че повечето хора почти никога не достигат максималния си потенциал поради компромисите, които правят между тези два контролни центъра. В идеалния случай двете мозъчни полукълба работят заедно при хора с оптимални умствени способности. Тази координация е ключът към повишените интелектуални способности.
По време на семинара ще направим синхронизация,  като използваме специални движения на крайниците и очите, които да балансират централана и автономна нервна система в двете страни на тялото.
Моля, бъдете с удобни дрехи, така че да се движите свободно и да не ви е студено. Практиките ще запишем с моя глас  и в последствие ще можете да ги повтаряте, като самостоятелна работа. Ще работим във вибрацията на Махатма енергията. Така практиките ще протекат във по - високовибрационна среда от ежедневната. Това дава възможност на тялото и ума да запаметяват наученото и усвояват предадената информация изцяло. С други думи, на подсъзнателно ниво.
Очакваме ви с Любов,
Азара Лайт "М" и Ейкън Илайра
21 април 2012 (събота), 13:00 – 17:00 ч.,  гр. Велико Търново, кафе-клуб „Озарение”, ул. „Тодор Балина” № 14, хотел „Стадиона”
Цена: 30 лева
Здравейте, аз съм Азара Лайт!
Мога да ви съдействам и да ви науча на това, на което се научих аз, това, което прилагам в практиката си  и което промени живота ми и цялото ми битие. Най - ценното, което получих е изграждането на Духовното ми светлинно тяло, подмладяването и регенерацията с всичко съпътстващо: здраве, разкрасяване, енергичност и работоспособност, хармонични отношения и много радост, както и силата, устрема да предам опита си.

Работя с енергийни терапии от януари 1993-та г., моята първа - тогава неосъзната среща с Махатма - енергията на Източника. Тази работа ме доведе до осъзнаване, че моят път е пътя на Божествената Светлина и Любов.

Аюрведа от хоби се превърна в професия, за което изказвам благодарност на моите въплатени учители д-р Антоанета Заркова, Вайдия Атрея Смит, проф.д-р Радей Шиам и дистанционните ми учители Дипак Чопра и Дейвид Фраули. Атрея е създател на Европейски институт по Ведически науки, известен е и с това, че прилага енергийно лечение в Аюрведичната си практика. Тази концепция стана и моя практика. Паралелно с това се научих да работя с цветните енергии и електромагнетизма на всички нива – емоционално, ментално, клетъчно, благодарение на Гранд мастер Чоа Кок Сюи.

Така стигнах до работата ми с Архангелите и Новите енергии постъпили на земята след 1991г., от която най-фината е Махатма – проявлението на Източника, с духовния микротрон и с Духовните водачи и Извисени учители от Шамбала и интергалактическите учители. Тези енергии доразвиха и работата ми с кармата, Кармичния съвет и нейното пълно освобождаване. Активация на латентната част на ДНК , изгаждането на Духовно светлинно тяло.

Днес лечението и освобождението от негативна карма се осъзнава, като основополагащ фактор за Възнесението. Разбирането, че с „кармичния си багаж” е невъзможна интеграцията на енергията необходима за изграждане на Духовно светлинно тяло. В един от етапите на моята работа, съчетах изцелението на негативната карма с учението за Махатма енергията и съставляващите я лъчи (съвкупността от качества), които трансформират съществата ни и цялото ни битие. Това даде възможност за разгръщане на творческия процес и увеличи удовлетворяващите резултати. Навлизането в потенциала на финните енергии, записите на съществуването -  („Акашови записи“ или „Поле на знанието и трансформацията“), където се осъществява презапис на събитията във „времето сега".
Целта на този метод е такова Духовно себепознание и резлизация, където всеки от нас
да развие в себе си способността да е учител и водач сам на себе си. Тази способност наричаме Извисяване.
21 април 2012 (събота), 13:00 – 17:00 ч.,  гр. Велико Търново, кафе-клуб „Озарение”, ул. „Тодор Балина” № 14, хотел „Стадиона”


 

 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 9-ти – 12-ти април 2012 г.

 

9.04.2012 г. (понеделник) – Тълкуване на индивидуална нумерологична карта. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Това е лекция № 5 от продължителен курс на обучение по кармична нумерология с водещ Снежана Димитрова - Анаженсида10.04.2012 г. (вторник) – Личната ми среща с Жоао де Деус. Лектор: Иван Лесев
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.


За посещението си в Каза Дом Игнасио и срещата си с Жоао де Деус ще разкаже г-н Иван Лесев.
Жоао де Деус ( Joao De Deus ) е несъмнено един от най-големите живи медиуми и лечители в днешно време. Роден като Жоао Теиксеира да Фариа на 24 Юни 1942 година в малко селце в Бразилия, той работи в Каза Дом Игнасио повече от 30 години. Медиума Жоао де Деус няма медицинско образование. Вместо това, той съзнателно въплащава в тялото си духовете на доктори от миналото и светии. Тези Същества говорят, преглеждат чакащите хора и извършват видими и невидими операции. Изчислено е, че Жоао де Деус е изцелил, директно и индиректно до 15 милиона човека през неговата 40 годишна практика. Той помага на хората да се излекуват от най-различни болести, включително СПИН, рак, автоимунни заболявания, артрит, рани, като всяка болест е лечима в Каза, въпреки, че резултатите са различни.


11.04.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв. 

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.


12.04.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен

Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.


13.04.2012 (петък), 14.04.2012 (събота), 15.04.2012 (неделя) – почивни дни за кафе – сладкарница „Озарение”

 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 2-ри – 4-ти април 2012 г.


2.04.2012 г. (понеделник) – Ретроспекция и прогнозиране на важните събития в живота. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Ретроспекция и прогнозиране на важните събития в живота според конкретни ситуации и хора (в личен план - съдебно дело, операция, сватба, нов бизнес, смърт и др.; в училищна среда - класен ръководител, ученици, родители, директор; в професионална група - проекти, срокове, договори, партньори, реални предпоставки за успех)


3.04.2012 г. (вторник) – Митология на успеха. Лектор: Иван Габеров
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Въпроси и отговори.
"Митология на успеха - Аксиомите на последния"


4.04.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.
 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 24-ти– 29-ти март 2012 г.

24.03.2012 г. (събота) – Енергийна работилница „Деца на Светлината”. Водещ: д-р Венко Вълчев
Начало: 16:00 ч. – 20:00 ч. Вход: 1 лв.
"Скъпи Приятели! За мен е изключителна радост да Ви приветствам с „Добре дошли” в тази нова група ДЕЦА НА СВЕТЛИНАТА!... И именно това ще бъде нейното призвание - да разпръсква изобилна Светлина и Любов в сърцата на милиони хора." д-р Венко Вълчев

24.03.2012 г. (събота) – На чаша чай с Любка.
Начало: 16:00 ч. – 20:00 ч.
Любка Стефанова прави енергиен скенер на човешкото тяло. Повече информация има тук:
http://www.borbabg.com/?action=news&news=13657

25.03.2012 г. (неделя) – Енергийна работилница „Деца на Светлината”. Водещ: д-р Венко Вълчев
Начало: 11:00 ч. – 16:00 ч. Вход: 1 лв.
"Скъпи Приятели! За мен е изключителна радост да Ви приветствам с „Добре дошли” в тази нова група ДЕЦА НА СВЕТЛИНАТА!... И именно това ще бъде нейното призвание - да разпръсква изобилна Светлина и Любов в сърцата на милиони хора." д-р Венко Вълчев

25.03.2012 г. (неделя) – На чаша чай с Любка.
Начало: 11:00 - 16:00 ч.
Любка Стефанова прави енергиен скенер на човешкото тяло. Повече информация има тук:
http://www.borbabg.com/?action=news&news=13657

25.03.2012 г. (неделя) – "Рейки школа" I и II ниво. Водещ: Крис.
Начало: 13:00 ч. Вход: 5 лв.
"Рейки школа" I и II ниво
Лечение чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.Микао Усуи е роден на 15 август 1864 година в Япония в село Йаго, район Ямагата, префектура Гифу и произхожда от стар самурайски род. Още като малък той бил изпратен на обучение в манастир, където останал да служи. Усуи бил женен и имал две деца дъщеря и син - Фуджи Усуи, който продължил по пътя на баща си и станал Рейки мастер.
М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.
След дълго търсене, изучавайки древни езици за да прочете в оригинал множество древни ръкописи на японски, китайски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри тайната на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровеното изкуство Рейки /около 1914-1915 год/.
След като придобил великата дарба Микао Усуи се завърнал в своя дом. За да може официално да практикува и преподава Рейки, според Японските закони в продължение на 7 години той лекувал и доказвал своето умение с множество болни. След указания срок Усуи представил пред правителствените власти събраните доказателства, наблюдения, история на заболяванията и резултатите от лечението на своите пациенти и през 1922 година получил официално разрешително. Наскоро след това той открил в Токио своя школа. През месец април 1922 г. основал ДУХОВНО ОБЩЕСТВО НА ЦЕЛИТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ ПО СИСТЕМАТА РЕЙКИ - "УСУИ ШИКИ РЕЙКИ РИОХО" и станал негов Президент. В школата били обучени много целители и Рейки мастери и в близките години в много Японски градове били създадени школи и клиники. След земетресението в Япония през септември 1923 г. М. Усуи обикалял най-засегнатите райони, създавал клиники и лекувал без отдих. Гранд Рейки Мастерът Микао Усуи починал на 9 март 1926 година в град Фукояма.
В Япония още тогава имало над 40 Рейки школи и множество клиники. В САЩ и Европа Рейки достига през духовната линия на д-р Чуджиро Хайаши, той станал Рейки мастер през 1925 г., открил собствена клиника в Токио и обучил 13 Рейки мастери сред който била и Хавайо Таката. Г-жа Таката обучила около 22 Рейки мастера, предимно в САЩ, откъдето се разпространява и в Европа.


26.03.2012 г. (понеделник) – Кармичната програма, смисълът в живота. Лектор: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Лекция номер 3: Кармичната програма, смисълът в живота, важното и успехът в случващото се - събитийна нумерология - съставяне, ключ и тълкуване на годишна нумерологична карта

27.03.2012 г. (вторник) – Радиестезична защита - продължение. Лектор: Архитект Стефан Рашков
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Въпроси и отговори за радиестезичната защита можете да зададете и да получите от архитект Стефан Рашков

28.03.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

29.03.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.
 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 19-ти– 23-ти март 2012 г.

19.03.2012 г. (понеделник) – Етерични смеси. Лектор: Снежанка Бързакова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
 Часът на Снежка :  Етерични композиции на STYX Ароматният букет на смесите на 100% чисти етерични масла има ароматична основа с едно основно направление на действие (напр. ФОРТУНА – късмет, интуиция,мобилизация на силите).

Освен тази основа са включени и още до 25 етерични масла подбрани по синергизъм на действието и оттенък на аромата.

(синергизъм-съвместно действие, при което крайният ефект е по-голям от сумата на ефектите, предизвикани по отделно от всеки участник)

Основната насока на действие на всяка композиция е съчетана с три допълнителни ефекти ( психоемоционален, козметичен и лечебен ), които е невъзможно да бъдат изключени от свойствата присъщи на всяко етерично масло, влизащо в състава на букета.

Но главното достойнство на ароматните смеси е съдържащата се в тях „етерична формула на оптимизма”, която възстановява и съживява емоционалната настройка, помагайки ни да не губим позитивно отношение към живота, каквото и да ни се случва.

Вдишвайки изискания аромат, Вие ще почувствате – ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД !

За да научим повече заповядайте в понеделник да си поиграем !

Играта се нарича „ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ.”


20.03.2012 г. (вторник) – Представяне на Тибетска академия. Лектор: Севдалина Кайрякова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

В Школата се преподават стари тибетски знания и тяхната енергия. Желанието ни е да ви запознаем и докоснем с тези енергии. Всеки, който желае, ще получи безплатен лечебен сеанс.
Съществуват ШЕСТ различни енергии, които пряко засягат хората, и те се делят на три основни вида :
•       1 вид Ментална енергия - най-финната, най-силната, с най-висока честота на вибрацията - енергията на Мисълта, на Идеите.
•        2 вид - Астрална енергия - линейна и турболентна.
•       3 вид - Физическа енергия - прана, биоенергия и електромагнитната енергия на Земята.
Линейната енергия е Енергията Рейки, която ние използваме работейки с нашата чакрална система. Рейки е проста и ефективна система за лечение. Тя е абсолютно безопасна и приложима за всички без изключение: деца, старци, бременни, животни, растения. Енергията Рейки прониква във всяка клетка на тялото и резултат от нейното действие е изпълването на тялото с жизнена енергия, която носи изцеление.
Другият вид Астрална енергия е с турболентен характер и усещането за нея е за усещане на много фина вибрация. Нея можете да използвате след извършване на определена транформация във вашето Астрално тяло, при което в него се създават четири нови Астрални органа - различни от чакрите. Това е енергията от Тибетските жречески практики.
Какво е Ментална Енергия и Ментална Сила?
Школата за Ментална Енергия е Висшата школа при подготовката на Мастери в Древния Тибет. В нейната основа лежи овладяването на Менталната Сила, даваща възможност активно да сътворяваме своя живот по собствена Воля.
При обикновения човек Менталната Сила е много слаба, нефокусирана и противоречива. В процеса на овладяване на Менталната Енергия хората стават много по-успешни във всички области на живота и техните желания се осъществяват много по-бързо, леко и в много по-пълна степен.
Школата, която разделя вашия живот на „преди Школата“ и „след Школата“ се основава на древни тибетски жречески практически умения за работа с живата и неживата материя. За усвояване на практическите методи на Школата е необходима качествена трансформация на астралното тяло, съответстващо на хората от новата генерация.

21.03.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

22.03.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

22.03.2012 (четвъртък) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 19:15 ч. Вход: Свободен
Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”.

За бъдещето са ми необходими свободни и отговорни хора, изпълнени с Любов! (Откровение от 14.05.2007, стих 44)
Групата „Откровения”е създадена според Посланията на СЪЗДАТЕЛЯ, ТВОРЕЦА, ВСЕВИШНИЯ И ВИСШ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ, които достигат до нас чрез Диктовките на академик Маслов Леонид Иванович - ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК. Това е групата за повишаване на СЪ-Знанието, за добротворчество, и сътрудничество, за БЛАГОСТ, СВЕТЛИНА и ЛЮБОВ!
Предисловие на Всевишния
За облекчаване съществуването на човека в Материалния свят, за обясняване на задачите му в този Свят и подготовката му за срещата с Мен, Аз ви предавам съвременното тълкуване на устройството на структурата на Света, в който се намират хората сега и устройството на структурата на Духовния Свят, в който те ще се окажат в края на земния си жизнен път.
В Откровенията, които Аз, Господ Бог, за първи път в историята на човечеството, чрез Избран от Мен човек в Русия, Мой Помощник, на съвременен език предавам информация за всички хора на Земята, за възможностите на хората и за социалната обстановка на Земята.
Аз предупреждавам за възможния колапс и обяснявам на хората перспективите за построяване на справедливи обществени отношения и структурата на Пирамидата на властта на база даваните от Мен Знания за Законите на  Духовния Свят.
Откровенията, изложени под форма на общуване с Избрания от Мен човек, имат за цел постепенно да разкрият Моите Знания на широк кръг хора, които, всъщност, се явяват ковачи на своето щастие.
Смисълът на живота на човека и неговите потенциални възможности стават ясни само тогава, когато човек осъзнае и разбере своето предназначение в Материалния свят.
В рамките на достатъчно кратко време всеки човек, прочел Откровенията, запълва чашата на своя Разум и получава тласък към самоусъвършенстване и развитие на личността, които ще улеснят пребиваването му в Материалния свят и ще го подготвят за срещата му с Мен на прага на Духовния свят!
Изпълнението дори и на част от препоръките и прилагането на Знанията, които ще получи човекът, запознал се с Откровенията, ще му позволят да избере правилните ориентири и да разбере смисъла на краткия си живот на Земята!
Предисловие на Записващия
През високосната година, явяваща се знакова за човечеството, често се случват събития, променящи или набелязващи промени в жизнения цикъл на всеки от нас, който живее на Земята.
През високосната година се полагат основите на бъдещето, невидимо за нас, но подвластно на Всевишния, на Небесния Отец.
През есента на 2004 г., съвсем неочаквано за мен, в моето Съзнание започнаха да постъпват мисли, формирани като текст с непозната за мен тематика. Тези текстове се предаваха в продължение на четири месеца и създадоха тази изумителна Книга, в която за първи път в историята на човечеството, Всевишният директно се обръща към нас, хората, живеещи на Земята в началото на новото хилядолетие!
Всичко, което може да се разкаже за тази Книга, се съдържа в нейните текстове.
Аз само направих подготовката за издаването й и изпълних указанието на Създателя да я  озаглавя „ Откровения към хората на Новия век”.
При подготовката на текстовете за печат, по препоръка на Създателя, от тях бяха премахнати думите Му, имащи лично обръщение към мен и свързани с процеса на моето усъвършенстване.
Възможността за по-пълно разбиране на устройството на Света и за съприкосновение с Всевишния се появи у мен след участието ми в семинар, проведен от (вече заминалия си от нас) Карелин Валентин Владимирович, за което безкрайно му благодаря и вечна му памет!
Записал:
Маслов Леонид Иванович
Доктор на техническите науки, професор, академик, Член на Президиума и председател на Научния Съвет „Технологии в Здравеопазването” при Академията на технологичните науки на РФ, академик на Руската Академия на естествените науки, автор на повече от 200 публикации в чужди и руски издания по въпросите на физиката на твърдото тяло, финансовите и банкови технологии, а също така по проблемите на екологията на Планетата.
(Към момента на появата на способностите му за приемане на диктовки, Л.И.Маслов вече има практика в задълбочените научни изследвания на длъжност завеждащ лаборатория в Института по металургия, носещ името на А.А.Байков при Академията на Науките на СССР, както и опит като ръководител в работата на финансовите и производствените структури на Нова Русия и САЩ, опит на поста съветник в Икономическото Управление на Администрацията на Президента на Руската Федерация, опит като съветник на Председателя на управлението на Газпромбанка и многогодишен преподавателски опит в Корпоративния институт на Газпром и Държавния университет „Висша школа по икономика”, а също и като участник в работата на групата по подготовка на проекти за Федерални закони на Съвета на Федерацията при Федералното Събрание на РФ.)

http://www.otkrovenia-bg.info

 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 13-ти– 18-ти март 2012 г.

13.03.2012 г. (вторник) – Педставяне на „Даманхур” – „Град на Светлината” в Северно-Италианските Алпи. Лектор: Илина Абаджиева.
Начало: 18:30 ч. Вход: 15 лв.

 
Заповядайте на oфициaлното представяне-лекция на Федерацията от Еко-комуни „Даманхур", Северна Италия! Даманхур представлява един нов алтернативен модел на живот, нов тип социален експеримент, който показва възможността за приложение на най-авангардните алтернативни технологии на бъдещето във всички области на науката, изкуството, икономиката и социално-политическия живот наред с практическия пример за екологичен и природосъобразен начин на живот. В ежедневието си Даманхурци използват алтернативни източници за добив и използване на енергия, алтернативна икономика и социални взаимоотношения, както и нов интегриран подход към самопознание, саморазвитие и еволюция на планетата. Този алтернативен „Град на Светлината", чийто превод на името е "Даманхур," е не само модел на едно успешно образцово съвременно общество, което се базира на принципите на солидарност, взаимоуважение и взаимопомощ между индивидите и народите по света, но и предлага изключителна палитра от нови научни методи за лечение и развитие във всички области на човешкото познание. Заповядайте да чуете, видите и преживеете част от невероятните постижения на човешкия дух, интелект и памет, които идват както от мъдростта на предшестващите ни велики цивилизации (Атлантида, Египет), така и от научния потенциал и прогрес на настоящето и бъдещето, което ни тласка към следващия век на Новата Епоха.
Желаем на всички светла, обновяваща, свежа, пълна с много красота и любов разцъфваща Пролет! Поканете и у вас да разцъфти лотосът на вътрешната хармония, мир и нова светлина!
От Екипа за „Град на Светлината” - Илина Абаджиева
Допълнителна информация за Даманхур можете да намерите на: http://svetilina.org/, www.damanhur.org,http://www.youtube.com/watch?v=ic8PpjTqPb4, http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/05/29/727484_na_gosti_na_zelenata_planeta_-_damanhur/, http://okolosveta.com/index.php?p=article&do=1&c=it&src=356&k=eur&w=14, http://www.youtube.com/watch?v=ic8PpjTqPb4

14.03.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха.

14.03.2012 г. (сряда) - Методи за контрол на ума и тялото – даоистки практики: ЧиГун. Инструктор: д-р Илина Абаджиева

Начало: 19:30 – 22:00 ч. Вход: 25 лв.


Чи – Гун означава Практика или Упражняване с „Чи” или „Ци” - виталната енергия, която поддържа нашето тяло жизнено, здраво и свежо, която движи всички витални процеси в нас – есенцията и духа на нашия живот. Здравето ни, настроението ни, самочувствието, младостта ни и успехът ни във всяко начинание зависят от нашето „Чи”.
Заповядайте да се раздвижите, да усетите животворната сила на собствената си енергия в тялото си, да усетите и да се запознаете с фините енергийни потоци, които протичат във вас и регулират механизмите на всички ваши биологични органи и системи. Елате да освободите ума и тялото от напрежението на ежедневните проблеми, да  центрирате, хармонизирате и енергизирате организма си. Нека се заредим с положително настроение и радост от усещането, че сме живи!
Заниманията ни ще включват прости, ефективни не-силови, Таоистки енергийни упражнения и практики с широкоспектърно приложение във всички сфери на вашия живот! : )
Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи и Ба Гуа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан (Master Wei Lun Huang); Юен Метод на Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен (Kam Yuen). Илина практикува и преподава гореизложените методи и практики за самозащита, самоусъвършенстване, и хармонизиране, както и редица други Китайски енергийни методи за лечение в Китай, САЩ и България в продължение на 20 години.
Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/

15.03.2012 (четвъртък) – Среща за красотата с био козметика LOGONA и SANTE
Начало: 18:00 ч. – 20:00 ч. Вход: 5 лв.


В цената влизат чай и дребни сладки, козметика и грим, професионални индивидуални консултации за грижа за лицето
АРМИНА с био козметика LOGONA и SANTE заедно с магазините „Зелена улица“ и „Био градина“ имат удоволствието да Ви поканят на среща с био козметика във Велико Търново.
Споделяте ли мнението, че красотата е нещо повече от хубаво лице?
Смятате ли, че жената трябва да бъде красива, но не с цената на здравето? Питате ли се понякога какво означават сложните имена в състава на козметичните продукти? Ако е така, то станете част от срещата с красотата с био козметика.
 По време на срещата ще:
•    Научите как да разпознавате истинската био козметика
•    Разберете повече за вредата от химическите съставки за вашето здраве
•    Получите безплатни консултации за подходящи продукти точно за вашия тип кожа с Петя и Валя
•    Може да бъде гримирани с продуктите на SANTE – истински цветове от природата
Томбола ще определи наградите с био козметика – кремове LOGONA и гримове SANTE, а всеки гост ще получи подаръци – био козметика.

За лекторите и водещите:
Д-р Светла Николова е с опит в биологичния бранш от 14 години. Участвала е в разработването на законодателството за биологични продукти в България и на европейско ниво.
Петя Димитрова – козметик и ръководител на програма „Обучения“ в АРМИНА ООД
Валентина Славова – еколог, специалист по ароматерапия
За контакти Петя Димитрова petya.dimitrova@armina-bg.com, тел. 087934909215.03.2012 (четвъртък) – Медитация – тибетски практики. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 20:00 ч. – 22:00 ч. Вход: 10 лв.


Център за Духовно Развитие „Светилина” ви кани този четвъртък, 15.03.2012, от 20:00 ч. – 22:00 ч. на семинарно занятие: „Пътят към Себе си - Себепознание, Самоусъвършенстване и Хармонизиране на нашите тела: физическо, ментално, емоционално, психическо, духовно, етерно, посредством Тибетски Будистки и други Източни Външни и Вътрешни Теории и Практики." Ще се потопим отново в удоволствието да „дишаме заедно" : ) свободата си, да творим себе си, ще се учим да се центрираме, да освобождаваме стреса, да развием устойчивост към външните влияния, които ни пречат да реализираме абсолютния си Божествен потенциал, да откриваме новите хоризонти вътре в себе си, които предшестват развиване на нашата способност да променяме и материализираме реалността такава, каквато на нас ни харесва, да генерираме спокойствие, равнопоставен ум, светлина и Божествена Любов. Този път започва с обръщане на прожектора навътре, към дълбоко скритите копнежи, емоции, стремежи, проблеми и нужди на нашата душа, и : ) .... ако само пожелаем и решим да го изминем, завършва с нищо по-малко от „Нирвана". Какво е това? Елате да чуете, усетите, да се докоснете, да преживеете…!
Предварителни изисквания: отворено сърце и желание за самопромяна и участие в поне един курс „Интензив” с Тибетска инициация на Илина Абаджиева
Препоръчително: Удобно (ще правим доста упражнения и медитации), топло облекло и  чорапи. Информация за Водещата : ), Илина Абаджиева (Тиб. име: Ургиен Дролма), както и още информация можете да видите на www.svetilina.org С много Любов! Илина Абаджиева

16.03.2012 (Петък) - Основи на Кунгфу + Лечебен Чигун „ЪрМей”. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 18:30 – 22:00 ч. Вход: 35 лв.


Известно като Китайско бойно изкуство, което се развива и практикува в световно-известните Шаолински Манастири, Кунг Фу, в оригиналното си значение и цел, представлява система от физически, психически и енергийни упражнения, техники и практики за постигане на вътрешен мир, хaрмония, здраве и просветление.
Прости, не-силови, силно енергийно ефективни упражнения ще ви помогнат да усетите виталната енергия „Чи” в тялото си, да се центрирате и поляризирате организма си правилно спрямо елементите земя-небе, да се заземите, да освободите стреса, да се хармонизирате и да се научите да пазите аурата си и да се движите с истината си. В основата на Кунг Фу лежат различните форми на Чи Гун – оздравителни и животодаряващите практики с „Чи” - виталната енергия, която изцяло поддържа нашия живот.
Ър-Мей Лечебен Чи Гун ще съживи духа, душата и тялото ви, ще хармoнизира вътрешните ви органи и системи и ще ви подготви за една прекрасна Нова Разцъфваща Пролет с нови сили за нови Успехи и Щастие!
Препоръчително е да дойдете облечени в удобно, спортно или нестягащо облекло, достатъчно топло и с гуменки или маратонки „за вътре” : ).
Ако някой има диагностицирани здравословни проблеми, моля да уведомите предварително инструктора, както и да прецените дали тези занимания са подходящи за вас и вашето състояние, тъй като отговорността за решението, участието и състоянието ви е изцяло ваша.
Отворено сърце и готовност за игра са винаги най-добрaта предпоставка и начало за едно прекрасно и ползотворно преживяване! Очакваме ви!
Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи и Ба Гуа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан (Master Wei Lun Huang); Юен Метод на Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен (Kam Yuen). Илина практикува и преподава гореизложените методи и практики за самозащита, самоусъвършенстване, и хармонизиране, както и редица други Китайски енергийни методи за лечение в Китай, САЩ и България в продължение на 20 години. Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/

17.03.2012 (събота) – ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО – 1-во ниво. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 10:00 ч. -18:00 ч.
Вход: 100 лв. За повтарящи: 75 лв.

 
ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО:
ТЕОРИЯ И ТЕХНИКИ ЗА ВЪТРЕШНО ХАРМОНИЗИРАНЕ, ТРАНСФОРМАЦИЯ И СЕБЕ-РЕАЛИЗАЦИЯ
Първо ниво

Заповядайте на Семинар-Интензив: “Изкуството да живеем осъзнато: Теория и техники за Вътрешно Хармонизиране, Трансформация, Само-лечение и Себе-реализация.”
Семинарът ще включва теория и система от практически упражнения, игри, техники, и енергийни практики за самопознание и самолечение, основаващи се на древни Източни Учения (Тибетски Будизъм, Таоистка йога: различни форми на лечебен Чи Гун), Северно-Американски Индиански Шаманизъм. Ще се запознаете и с автентичната eзотерична школа на Даманхур – Градът на Светлината – с елементи из нейната философия и практически инстурментариум за самопромяна и себе-реализация (Теория на Същностите, Теория на Огледалото).”

Целта е да се научим да се самонаблюдаваме, самоанализираме и да опознаем себе си по-добре: да се запознаем със същностите си, които определят взаимоотношенията и реакциите ни, да разкрием вътрешния си потенциал и дълбоко скритите в нас творчески възможности, лични качества и таланти. Тези знания и умения ще ни помогнат да приемаме и обичаме себе си, да общуваме съзнателно, хармонично, успешно, здравословно и с любов с дълбоко скритото вътрешно «аз» и с всички около нас. Ще се научим как да се справяме с ежедневно възникващите проблеми, трудни ситуации и предизвикателства, с които нашият живот е постоянно изпълнен. Ще се запознаем с множество практики и техники за приемане, неутрализиране, преодоляване и разрешаване на горе-изложените и подобни въпроси и ситуации по възможно най-благоприятния за нас начин.
Единственото предварително изискване е да дойдете с отворено сърце, душа, ум и желание за промяна към по-добър, щастлив и хармоничен живот за вас и вашето обкръжение. Препоръчително е да сте облечени в подходящо за релаксация и леки физически движения облекло и да носите домашни пантофи или дебели чорапи, тъй като в залата не се влиза с външни обувки.
Къде и Кога?
17.03.2012 г. (събота)
от 10.00 - 18.00 часа
/с 2 часа почивка около 13 часа за обяд/
Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”
Такса: 100 лв. / За повтарящите курса: 75 лв.
Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/
За записване и връзка: кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”, GSM: 0882620778
18.03.2012 (неделя) – ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО – 2-ро ниво. Инструктор: д-р Илина Абаджиева
Начало: 10:00 ч. - 18:00 ч. Вход: 100 лв.


ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО:
ТЕОРИЯ И ТЕХНИКИ ЗА ВЪТРЕШНО ХАРМОНИЗИРАНЕ, ТРАНСФОРМАЦИЯ И СЕБЕ-РЕАЛИЗАЦИЯ
2-ро ниво
Заповядайте на Семинар-Интензив: “Изкуството да живеем осъзнато: Теория и техники за Вътрешно Хармонизиране, Трансформация, Само-лечение и Себе-реализация.”
Семинарът ще включва теория и система от практически упражнения, игри, техники, и енергийни практики за самопознание и самолечение, основаващи се на древни Източни Учения (Тибетски Будизъм, Таоистка йога: различни форми на лечебен Чи Гун), Северно-Американски Индиански Шаманизъм. Ще се запознаете и с автентичната eзотерична школа на Даманхур – Градът на Светлината – с елементи из нейната философия и практически инстурментариум за самопромяна и себе-реализация (Теория на Същностите, Теория на Огледалото).”
Целта е да се научим да се самонаблюдаваме, самоанализираме и да опознаем себе си по-добре: да се запознаем със същностите си, които определят взаимоотношенията и реакциите ни, да разкрием вътрешния си потенциал и дълбоко скритите в нас творчески възможности, лични качества и таланти. Тези знания и умения ще ни помогнат да приемаме и обичаме себе си, да общуваме съзнателно, хармонично, успешно, здравословно и с любов с дълбоко скритото вътрешно «аз» и с всички около нас. Ще се научим как да се справяме с ежедневно възникващите проблеми, трудни ситуации и предизвикателства, с които нашият живот е постоянно изпълнен. Ще се запознаем с множество практики и техники за приемане, неутрализиране, преодоляване и разрешаване на горе-изложените и подобни въпроси и ситуации по възможно най-благоприятния за нас начин.
Освен задълбочаване и припомняне на наученото, ще добавим и автентичното приемане на Убежище в Буда, Дхарма и Сангха, ще се запознаем с нови мантри и с Будистките трансцедентални качества – 6-те Парамити – тяхното значение и приложение в ежедневния ни живот. Ще се научим да си правим и Даоистки самомасаж.
Предварително изискване е да сте преминали Първо ниво на “Изкуството да живеем осъзнато: Теория и техники за Вътрешно Хармонизиране, Трансформация, Само-лечение и Себе-реализация.”
Къде и Кога?
18.03.2012 г. (неделя) от 10.00 - 18.00 часа / с 2 часа почивка около 13 часа за обяд /
Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на
хотел „Стадиона”
Такса: 100 лв.
Инструктор: д-р Илина Абаджиева Повече информация за инструктора: http://svetilina.org/
За записване и връзка: кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона” , GSM: 0882620778


 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” за 11-ти и 12-ти март 2012 г.


11.03.2012 г. (неделя) – Концерт от песни на Учителя Дънов -  Плама Христова.
Начало: 11:00 ч. Вход: 1,00 лв.
Концерт от песни на Учителя Дънов ще представи световно известната оперна певица Плама Христова

Повече за Плама можете да видите тук: http://www.plamagioreva.com/aboutplama.htm

А за да чуете ангелският й глас, натиснете тук:
http://www.youtube.com/watch?v=YEzWUjKBPlw


11.03.2012 г. (неделя) – На чаша чай с Любка.
Начало: 13:30 ч.
Любка Стефанова прави енергиен скенер на човешкото тяло. Повече информация има тук:
http://www.borbabg.com/?action=news&news=13657
гр. Велико Търново, кафе - сладкарница "Озарение", ул. "Тодор Балина" №14, партерен етаж на хотел "Стадиона"


11.03.2012 г. (неделя) – "Рейки школа" I и II ниво. Водещ: Крис.
Начало: 13:30 ч. Вход: 5 лв.
"Рейки школа" I и II ниво
Лечение чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.Микао Усуи е роден на 15 август 1864 година в Япония в село Йаго, район Ямагата, префектура Гифу и произхожда от стар самурайски род. Още като малък той бил изпратен на обучение в манастир, където останал да служи. Усуи бил женен и имал две деца дъщеря и син - Фуджи Усуи, който продължил по пътя на баща си и станал Рейки мастер.
М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.
След дълго търсене, изучавайки древни езици за да прочете в оригинал множество древни ръкописи на японски, китайски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри тайната на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровеното изкуство Рейки /около 1914-1915 год/.
След като придобил великата дарба Микао Усуи се завърнал в своя дом. За да може официално да практикува и преподава Рейки, според Японските закони в продължение на 7 години той лекувал и доказвал своето умение с множество болни. След указания срок Усуи представил пред правителствените власти събраните доказателства, наблюдения, история на заболяванията и резултатите от лечението на своите пациенти и през 1922 година получил официално разрешително. Наскоро след това той открил в Токио своя школа. През месец април 1922 г. основал ДУХОВНО ОБЩЕСТВО НА ЦЕЛИТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ ПО СИСТЕМАТА РЕЙКИ - "УСУИ ШИКИ РЕЙКИ РИОХО" и станал негов Президент. В школата били обучени много целители и Рейки мастери и в близките години в много Японски градове били създадени школи и клиники. След земетресението в Япония през септември 1923 г. М. Усуи обикалял най-засегнатите райони, създавал клиники и лекувал без отдих. Гранд Рейки Мастерът Микао Усуи починал на 9 март 1926 година в град Фукояма.
В Япония още тогава имало над 40 Рейки школи и множество клиники. В САЩ и Европа Рейки достига през духовната линия на д-р Чуджиро Хайаши, той станал Рейки мастер през 1925 г., открил собствена клиника в Токио и обучил 13 Рейки мастери сред който била и Хавайо Таката. Г-жа Таката обучила около 22 Рейки мастера, предимно в САЩ, откъдето се разпространява и в Европа.12.03.2012 г. (понеделник) – Приложение на нумерологията. Водещ: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Това е втората лекция от продължителен курс, който ще бъди всеки понеделник, в продължение на 3 месеца.
Лекция номер 2: Приложение на нумерологията. Събитийна нумерология - съставяне, ключ и тълкуване на месечна нумерологична карта.

 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 5-ти– 10-ти март 2012 г.

5.03.2012 г. (понеделник) – Що е нумерологията като наука? Водещ: Снежана Димитрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Това е първа лекция от продължителен курс, който ще бъди всеки понеделник, в продължение на 3 месеца.
Лекция номер 1: Що е нумерологията като наука? Събитийна нумерология - съставяне, ключ и тълкуване на дневна нумерологична карта.
 

6.03.2012 г. (вторник) – Трансфер фактор. Лектор: Мария Георгиева
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Трансфер факторът е хранителна добавка, която балансира имунната система.
История:
Трансфер фактора е открит през 1949 год. В САЩ от д-р Шеруъд Лоурънс. Установено било, че имунитета от един човек може да се предава на друг. Чрез въвеждане на екстракт левкоцити, съдържащи молекулите получили името трансфер фактори.
В сегашния 21 век, ние с Вас имаме възможност да се възползваме от революционно откритие направено през 20 век! И това откритие е трансфер фактора. Не е лекарствен препарат, нито растително хомеопатично средство. Не е и противомикробно, противовирусно, успокояващо или обезболяващо средство. Той конкретно не лекува. Така наричат естествения имуномодулатор, произвеждащ клетки от имунната система в отговор на появяване който и да било чуждороден агент. Този агентен полипептид предава информация между клетките в имунната система, имащи малък размер с молекулярен размер от 5000 по далтон. Благодарение на малкия му размер, лесно се абсорбира когато се прилага. В списанието "Молекулярна медицина" за 2000 г. е написано: "Трансфер факторите са малки бели кръвни телца, които предават способността за усилване имунитета на клетъчно ниво от имунизирания донор към неимунизиран пациент".

7.03.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

8.03.2012 (четвъртък) – Киртан – йога на съвременната епоха. Лектор: Mahendra Dasa - Младен Балабанов.
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лева


Mahendra Dasa – Младен Балабанов е преподавател по класическа и средновековна философия във Бакти Веданта Колидж (Bhaktivedanta College) – Белгия (Първи Ведически колеж на Запад)
http://www.bhaktivedantacollege.com/

Заедно с Mahendra Dasa ще бъдат приятелите ни от Бургас, с които празнувахме Празника на Светлината – Дивали на 27.10.2011 (четвъртък). Снимки от събитието можете да видите тук:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.267426196632460.60119.165035616871519&type=3

Това събитие за нас е празник!
Елате да го отпразнуваме заедно!
Нека заедно се потопим в тази култура!
Нека бъдем усмихнати и щастливи!10.03.2012 (събота) – Среща на група „Откровения” и съмишленици.
Начало: 10:00ч. Вход: 1,00 лв.

Среща на групата „Откровения” и съмишленици. Представяне на Диктовките на нашия Създател в „Откровения към хората на новия век”. Ще присъства Иван Иванов.

За бъдещето са ми необходими свободни и отговорни хора, изпълнени с Любов! (Откровение от 14.05.2007, стих 44)
Групата „Откровения”е създадена според Посланията на СЪЗДАТЕЛЯ, ТВОРЕЦА, ВСЕВИШНИЯ И ВИСШ ВСЕЛЕНСКИ РАЗУМ, които достигат до нас чрез Диктовките на академик Маслов Леонид Иванович - ОТКРОВЕНИЯ КЪМ ХОРАТА НА НОВИЯ ВЕК. Това е групата за повишаване на СЪ-Знанието, за добротворчество, и сътрудничество, за БЛАГОСТ, СВЕТЛИНА и ЛЮБОВ!
Предисловие на Всевишния
За облекчаване съществуването на човека в Материалния свят, за обясняване на задачите му в този Свят и подготовката му за срещата с Мен, Аз ви предавам съвременното тълкуване на устройството на структурата на Света, в който се намират хората сега и устройството на структурата на Духовния Свят, в който те ще се окажат в края на земния си жизнен път.
В Откровенията, които Аз, Господ Бог, за първи път в историята на човечеството, чрез Избран от Мен човек в Русия, Мой Помощник, на съвременен език предавам информация за всички хора на Земята, за възможностите на хората и за социалната обстановка на Земята.
Аз предупреждавам за възможния колапс и обяснявам на хората перспективите за построяване на справедливи обществени отношения и структурата на Пирамидата на властта на база даваните от Мен Знания за Законите на  Духовния Свят.
Откровенията, изложени под форма на общуване с Избрания от Мен човек, имат за цел постепенно да разкрият Моите Знания на широк кръг хора, които, всъщност, се явяват ковачи на своето щастие.
Смисълът на живота на човека и неговите потенциални възможности стават ясни само тогава, когато човек осъзнае и разбере своето предназначение в Материалния свят.
В рамките на достатъчно кратко време всеки човек, прочел Откровенията, запълва чашата на своя Разум и получава тласък към самоусъвършенстване и развитие на личността, които ще улеснят пребиваването му в Материалния свят и ще го подготвят за срещата му с Мен на прага на Духовния свят!
Изпълнението дори и на част от препоръките и прилагането на Знанията, които ще получи човекът, запознал се с Откровенията, ще му позволят да избере правилните ориентири и да разбере смисъла на краткия си живот на Земята!
Предисловие на Записващия
През високосната година, явяваща се знакова за човечеството, често се случват събития, променящи или набелязващи промени в жизнения цикъл на всеки от нас, който живее на Земята.
През високосната година се полагат основите на бъдещето, невидимо за нас, но подвластно на Всевишния, на Небесния Отец.
През есента на 2004 г., съвсем неочаквано за мен, в моето Съзнание започнаха да постъпват мисли, формирани като текст с непозната за мен тематика. Тези текстове се предаваха в продължение на четири месеца и създадоха тази изумителна Книга, в която за първи път в историята на човечеството, Всевишният директно се обръща към нас, хората, живеещи на Земята в началото на новото хилядолетие!
Всичко, което може да се разкаже за тази Книга, се съдържа в нейните текстове.
Аз само направих подготовката за издаването й и изпълних указанието на Създателя да я  озаглавя „ Откровения към хората на Новия век”.
При подготовката на текстовете за печат, по препоръка на Създателя, от тях бяха премахнати думите Му, имащи лично обръщение към мен и свързани с процеса на моето усъвършенстване.
Възможността за по-пълно разбиране на устройството на Света и за съприкосновение с Всевишния се появи у мен след участието ми в семинар, проведен от (вече заминалия си от нас) Карелин Валентин Владимирович, за което безкрайно му благодаря и вечна му памет!
Записал:
Маслов Леонид Иванович
Доктор на техническите науки, професор, академик, Член на Президиума и председател на Научния Съвет „Технологии в Здравеопазването” при Академията на технологичните науки на РФ, академик на Руската Академия на естествените науки, автор на повече от 200 публикации в чужди и руски издания по въпросите на физиката на твърдото тяло, финансовите и банкови технологии, а също така по проблемите на екологията на Планетата.
(Към момента на появата на способностите му за приемане на диктовки, Л.И.Маслов вече има практика в задълбочените научни изследвания на длъжност завеждащ лаборатория в Института по металургия, носещ името на А.А.Байков при Академията на Науките на СССР, както и опит като ръководител в работата на финансовите и производствените структури на Нова Русия и САЩ, опит на поста съветник в Икономическото Управление на Администрацията на Президента на Руската Федерация, опит като съветник на Председателя на управлението на Газпромбанка и многогодишен преподавателски опит в Корпоративния институт на Газпром и Държавния университет „Висша школа по икономика”, а също и като участник в работата на групата по подготовка на проекти за Федерални закони на Съвета на Федерацията при Федералното Събрание на РФ.)

http://www.otkrovenia-bg.info
 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 25-ти февруари – 1-ви март 2012 г.

25.02.2012 г. (събота) - "Рейки школа" I и II ниво. Водещ: Крис. Начало: 15.00 ч. ВХОД: 5,00 ЛВ.
"Рейки школа" I и II ниво
Лечение чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.Микао Усуи е роден на 15 август 1864 година в Япония в село Йаго, район Ямагата, префектура Гифу и произхожда от стар самурайски род. Още като малък той бил изпратен на обучение в манастир, където останал да служи. Усуи бил женен и имал две деца дъщеря и син - Фуджи Усуи, който продължил по пътя на баща си и станал Рейки мастер.
М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.
След дълго търсене, изучавайки древни езици за да прочете в оригинал множество древни ръкописи на японски, китайски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри тайната на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровеното изкуство Рейки /около 1914-1915 год/.
След като придобил великата дарба Микао Усуи се завърнал в своя дом. За да може официално да практикува и преподава Рейки, според Японските закони в продължение на 7 години той лекувал и доказвал своето умение с множество болни. След указания срок Усуи представил пред правителствените власти събраните доказателства, наблюдения, история на заболяванията и резултатите от лечението на своите пациенти и през 1922 година получил официално разрешително. Наскоро след това той открил в Токио своя школа. През месец април 1922 г. основал ДУХОВНО ОБЩЕСТВО НА ЦЕЛИТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ ПО СИСТЕМАТА РЕЙКИ - "УСУИ ШИКИ РЕЙКИ РИОХО" и станал негов Президент. В школата били обучени много целители и Рейки мастери и в близките години в много Японски градове били създадени школи и клиники. След земетресението в Япония през септември 1923 г. М. Усуи обикалял най-засегнатите райони, създавал клиники и лекувал без отдих. Гранд Рейки Мастерът Микао Усуи починал на 9 март 1926 година в град Фукояма.
В Япония още тогава имало над 40 Рейки школи и множество клиники. В САЩ и Европа Рейки достига през духовната линия на д-р Чуджиро Хайаши, той станал Рейки мастер през 1925 г., открил собствена клиника в Токио и обучил 13 Рейки мастери сред който била и Хавайо Таката. Г-жа таката обучила около 22 Рейки мастера, предимно в САЩ, откъдето се разпространява и в Европа.
26.02.2012 (неделя) – Семинар „СМЕШНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА!”. Начало: 14:00 – 18:00 ч. Вход: 20 лв.
На този уъркшоп ще прекараме заедно няколко часа, които ще ви заредят с много практически умения за ежедневна употреба. Основно ще се занимаваме с Йога на смеха, но дори тези, които знаят за чудесните й приложения ще останат приятно изненадани.
ПО ВРЕМЕ НА ТОЗИ УЪРКШОП ЩЕ НАУЧИТЕ:
- какво ви спира и какво ви мотивира да се смеете
- как да се смеете в трудни моменти
- как да правите и приемате комплименти
- силно въздействащи дихателни техники (пранаяма)
- практически техники за повишаване на удовлетворението и радостта от живота ви
- упражнения за смях в семейството, по двойки и дори самостоятелно
- упражнения за смях по време на готвене и домакински задачи
- всеки един ще си тръгне с готови индивидуални упражнения, специално разработени за него/нея.
- ще преживеете пълна сесия по йога на смеха + смехова медитация
И разбира се ще има много игри, които да ви помогнат да преживеете това, за което копнее всеки - да вижда СМЕШНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА!
Водещ: Силвия Пенчева, учител по йога на смеха и основател на движението за йога на смеха за България
Моля потвърдете присъствието си предварително: кафе – сладкарница „Озарение”, ул. „Тодор Балина” № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона”. При записване участникът капарира половината от суманата за семинара -  10 лв.
За провеждането на работилницата са нужни минимум 10 участници.
27.02.2012 г. (понеделник) – Споделено. Водещ: Иван Стоев (Иванич)
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Темата този понеделник е „Твоето най – съвършено безплатно лекарство”.
 
28.02.2012 г. (вторник) – Представяне на играта „Дарплей”. Лектор: Деница Александрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
Тя е създадена от 3 момичета - Дени, Ани и Руми. За играта ще ни разкаже Дени и всички ще играем в няколко кръга за да може да преживеем "истинско свързване със себе си и другите."
Играта Дарплей се рaжда именно за да удовлетвори нуждата от вътрешно свързване между нас хората. Тя вярва, че  основата си ние сме едно и понеже сме забързани във външни неща не може да изживеем и усетим тази свързаност и живота ни минава чувствайки се отделени и различни. Дарплей дава време и спокойствие и приемане на всеки да се свърже със своя вътрешен свят и красотата в себе си. Без критика и оборване. Просто с изслушване, с внимание и съпреживяване.
Играе се в малки групи от 3, 4 играчи. Изкарва прекрасни неща от нас, които не сме подозирали че имаме. Вече излезли ние им даваме Живот. А той е прекрасен.
Да поиграем Дарплей заедно.


29.02.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.


1.03.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.
Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 20-ти – 26-ти февруари 2012 г.

20.02.2012 г. (понеделник) – Споделено. Водещ: Мариана Господинова.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.


На това мероприятие ще имате възможност да се срещнете с д-р Мариана Господинова, която ще споделя с вас знанията си по различни теми. Ще можете да общувате с нея и да почерпите ценни знания и напътствия за подобряване на сферите в живота ви, които искате да усъвършенствате.
Темата този понеделник е „Нива на човешкото съзнание”.
 
21.02.2012 г. (вторник) – Здраве и богатство. Лектор: Камелия Петкова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.


Камелия Петкова се занимава с тибетска философия от години. Камелия ще разкаже за енергията ИН, тя е тежката, женска енергия. Тя е това, което можем да пипнем. ЯН е светлата енергия и тази, която не можем да докоснем. Взаимодействието между тези две енергии поражда цялото движение в света и петте елемента – огън, вода, дърво, земя и метал. Всеки от тях символизира жизнените процеси в природата и в човека. „Няма човек, който да не познава символа на безкрайността, в който са преплетени двете сили ИН и ЯН. ИН е тъмната, ЯН е светлата. Има ги в тялото ни, животът ни е тези две енергии. Те се сменят непрекъснато, това не е в нашата власт, но ние можем да контролираме тази промяна така, че тя да не е рязка и да не причинява в нас дисбаланс”, разказва Камелия.

22.02.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв. 


Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.


23.02.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен


Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

26.02.2012 (неделя) – Семинар „СМЕШНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА!”. Начало: 14:00 – 18:00 ч. Вход: 20 лв.


На този уъркшоп ще прекараме заедно няколко часа, които ще ви заредят с много практически умения за ежедневна употреба. Основно ще се занимаваме с Йога на смеха, но дори тези, които знаят за чудесните й приложения ще останат приятно изненадани.
ПО ВРЕМЕ НА ТОЗИ УЪРКШОП ЩЕ НАУЧИТЕ:
- какво ви спира и какво ви мотивира да се смеете
- как да се смеете в трудни моменти
- как да правите и приемате комплименти
- силно въздействащи дихателни техники (пранаяма)
- практически техники за повишаване на удовлетворението и радостта от живота ви
- упражнения за смях в семейството, по двойки и дори самостоятелно
- упражнения за смях по време на готвене и домакински задачи
- всеки един ще си тръгне с готови индивидуални упражнения, специално разработени за него/нея.
- ще преживеете пълна сесия по йога на смеха + смехова медитация
И разбира се ще има много игри, които да ви помогнат да преживеете това, за което копнее всеки - да вижда СМЕШНАТА СТРАНА НА ЖИВОТА!
Водещ: Силвия Пенчева, учител по йога на смеха и основател на движението за йога на смеха за България
Моля потвърдете присъствието си предварително: кафе – сладкарница „Озарение”, ул. „Тодор Балина” № 14, партерен етаж на хотел „Стадиона”. При записване участникът капарира половината от суманата за семинара -  10 лв.
За провеждането на работилницата са нужни минимум 10 участници. Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 14-ти – 16-ти февруари 2012 г.

14.02.2012 г. (вторник) – За виното и любовта – музикално – поетична вечер.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

 
Участници: членове и приятели на клуб „Озарение”15.02.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

16.02.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
Идеята е такава каквато е.
Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
Всяка идея води за ръка друга идея.
Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.
 Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 6-ти – 10-ти февруари 2012 г.

6.02.2012 г. (понеделник) - Споделено. Водещ: Мариана Господинова.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.
На това мероприятие ще имате възможност да се срещнете с д-р Мариана Господинова, която ще споделя с вас знанията си по различни теми. Ще можете да общувате с нея и да почерпите ценни знания и напътствия за подобряване на сферите в живота ви, които искате да усъвършенствате.
Темата този понеделник е „Десетте знака на духовното пробуждане”.
 
7.02.2012 г. (вторник) – Разказ-беседа на тема "По стъпките на Иисус Христос". Лектор: Хаджи Николай Колев.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.

Хаджи Николай Колев се върна от Поклонение по Светите места в края на януари месец, тази година.  Той ще проведе разказ-беседа на тема "По стъпките на Иисус Христос". Направил е и много снимки, които отлично ще допълнят впечатленията му и ще ни помогнат и ние да преживеем това събитие.

8.02.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

 9.02.2012 (четвъртък) – "Аз обичам себе си – върховната тантра". Лектор: Петър Няголов.  Начало: 18:30 ч. Вход: 5 лв.

Петър Няголов е съ-основател на Център за духовно образование "Гайа". От 30
години върви по духовен път, преподава различни курсове и провежда
енергийни сеанси за изцеление и саморазвитие.
(http://www.gaiabulgaria.com/index.php?see=Team_Peter%20Nyagolov&nid=66)

Той ще проведе беседа на тема "Аз обичам себе си - върховната
тантра", в която ще стане дума за най-мощната трансформираща енергия
на нашето време - любовта към себе си. Ще научите в подробности какво
представлява тази любов и как да я развиете, за да постигнете пълно
сливане със себе си и единение с всичко съществуващо.

Организатор: Ваня Кралева

На 9, 10, 11 и 12 февруари във Велико Търново ще бъде Петър Няголов. Той ще проведе и енергийни сеанси за прочистване, балансиране и изцеление. В сеанса Петър "разчита" и описва вашите модели и нагласи, които са причинили конкретен проблем, а също различните емоционални "отлагания" в енергийните центрове и в органите. Така получавате пълна картина за емоционално-енергийното си сътояние, върху какво и по какъв начин трябва да работите за постигане на баланс, хармония и здраве. Петър описва и силните ви страни, които са инструментите, с чиято помощ можете да трансформирате себе си. По време на сеансите стават глобални промени - освобождаване от негативни модели и енергии, което стартира изцелителния процес. Понякога са нужни повече от един сеанс за постигане на трайни резултати. Цена на сеанс: 35 лв. за първия, по 30 лв. за всеки следващ. За записване: Ваня Кралева - 0884 218925; 0893 801435Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 30-ти януари – 4-ти февруари 2012 г.

30.01.2012 г. (понеделник) - Споделено. Водещ: Мариана Господинова.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.


На това мероприятие ще имате възможност да се срещнете с д-р Мариана Господинова, която ще споделя с вас знанията си по различни теми. Ще можете да общувате с нея и да почерпите ценни знания и напътствия за подобряване на сферите в живота ви, които искате да усъвършенствате.

31.01.2012 г. (вторник) – Радиестезична защита. Лектор: Архитект Стефан Рашков.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1,00 лв.


Как с помощта на радиестезичната наука можем да си помогнем в ежедневието. Архитект Стефан Рашков ще ни даде ценни съвети от дългогодишния си опит.


1.02.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв
.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

2.02.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен

Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
•    Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
•    Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
•    И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
•    Идеята е такава каквато е.
•    Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
•    Всяка идея води за ръка друга идея.
•    Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
•    Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
•    На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
•    Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
•    В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

4.02.2012 (събота) – АСТРОДРАМА - Водещ: Александър Стойчев.
Начало: 10:00 ч. Вход: 30 лв.


Водолей – Новото начало
04. 02. 2012г.
(събота)
АСТРОДРАМА
Какво представлява астродрамата? –  Среща на Съвременната психология и Древната астрология.
Метод:
    за дълбока личностна трансформация, навлизане в себе си, осъзнаване и овладяване на действащите архетипните модели в  съзнанието ни  чрез изживяване на собственият си хороскоп.
    който дава възможност за чист и безпристрастен поглед към себе си, промяна на жизнените обстоятелства, в които сме поставени и откриване на път за себереализация.
    едно по-задълбочено разбиране на движещите ни модели на поведение и тяхното “разработване-приобщаване” с цел постигане на цялостна и хармонична личност.
Целта  е:
    да осъществим контакт между различните пластове на съзнанието чрез инсцениране на лични и семейни събития, сънища, митове, които улесняват по-дълбокото разбиране на личноста ни.
Основни елементи са:
    музиката, медитацията, играта чрез тялото, различни видове ритуали, спонтанен театър, психодрама, изобразяване (Gestalt), дишане, глас, танцуване, маскиране, видения (visions). Техники, които дават възможност за „преживяване” на собствения хороскоп. Докосването до значението на символите, на планетите, знаците, домовете, аспектите и техните комбинации с помощта на образи и картини.
Астродрамата - един по-различен начин за:
–    разчитане, изживяване на личната астрологична карта;
–    възможност за освобождаване от заложените кармични модели;
–    терапия и превенция на бъдещи събития;
–    развиване на интуицията;
–    осъзнаване моделите на взаимоотношения;
–    обучение;
–    развиване на собствена връзка с астросимволите;
Водещ: Александър Стойчев.
Записвания и място на провеждане: гр. Велико Търново,
кафе – сладкарница „Озарение”,
ул. „Тодор Балина” № 14,
партерен етаж на хотел „Стадиона”
Дата: 4.02.2012 г. (събота)
Начало и продължителост: 10.00 ч. – 17:00 ч.  
Цена:  30 лв.                                                                            
Основни теми:
1. Астроанализ на елемента „Въздух”.
2. Знакът „Водолей” и мястото му в нашия хороскоп. Възвишеното и нестандартното; духовното и технократското.
3. Влизане в сферата на 11 дом посредством ролеви игри. Аз и Обществото – философия, мотиви и норми на взаимоотношенията, групите и общностите, мечтите и идеалите.
4. Конфликти и начини за хармонизиране на мъжкото начало. Образът на Бащата и неговото наследство.
5. Атрибути на Уран - власт, сексуалност, независимост,  провокация и революция.
6. Праобраз на архетипа. Астроанализ на епохите.
7. Медитации, групови дискусии и анализ на случващото се.   
Тези и други въпроси ще бъдат поставени на сцената пред вашия поглед с помощта на група приятели, с цел да подпомогнем вашето себепознание и задълбочено навлизане в тайните на Астрологията.
Не се изискват познания по астрология, психология или театрални умения за да участвате, макар че техниката е прекрасен тренинг и за едното, и за другото.
Изисквания - удобни дрехи, плътни чорапки, защото в залата се влиза без обувки, желание, и група (от 9 до 19 човека)
На 4-ти февруари ще се проведе семинар по Астродрама – повече информация погледнете след 26-ти януари.

Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 22-ри – 26-ти януари 2012 г.

22.01.2012 г. (неделя) - "Рейки школа" I и II ниво. Водещ: Крис. Начало: 13.00 ч. ВХОД: 5,00 ЛВ."Рейки школа" I и II ниво
Лечение чрез полагане на ръце е било известно и прилагано преди хиляди години от редица древни народи - китайци, индуси, тибетци, египтяни, евреи и други. Рейки е много древно целително изкуство, преоткрито за съвременния свят от японския монах Микао Усуи в древни тибетски сутри.Микао Усуи е роден на 15 август 1864 година в Япония в село Йаго, район Ямагата, префектура Гифу и произхожда от стар самурайски род. Още като малък той бил изпратен на обучение в манастир, където останал да служи. Усуи бил женен и имал две деца дъщеря и син - Фуджи Усуи, който продължил по пътя на баща си и станал Рейки мастер.
М. Усуи не могъл да си отговори на въпросите как Буда, Христос и техните ученици са могли да изцеляват всякакви недъзи и защо тези възможности са били загубени. Тогава той решил да отдаде целия си живот за намиране на изгубеното учение. Прочитайки всичко което намира по тези въпроси в библиотеките в Киото и Токио убеждението, че има такива способи се затвърждава.
След дълго търсене, изучавайки древни езици за да прочете в оригинал множество древни ръкописи на японски, китайски и санскритски той прочел в древни тибетски сутри тайната на забравеното изкуство. Усуи имал знание но трябвало отнякъде да придобие силата - енергията, затова той се изкачил в свещената планина Курама в "точката на силата" и започнал 21 дена медитация и пости. Преди зазоряване на 21-вия ден ярък мощен сноп светлина и енергия се спуснали от небето към него, към третото око /центъра на челото/, Усуи започнал да вижда хиляди малки светещи с всички цветове на дъгата балончета и символите на Рейки. Всеки символ се появявал пред него, като на екран изрисуван с ярка виолетова светлина и той получавал необходимото прозрение за него. Това било неговата НАСТРОЙКА за Рейки. Микао Усуи възкликнал "Да, аз си спомних!", от този момент той можел да изцелява и предава знанието за съкровеното изкуство Рейки /около 1914-1915 год/.
След като придобил великата дарба Микао Усуи се завърнал в своя дом. За да може официално да практикува и преподава Рейки, според Японските закони в продължение на 7 години той лекувал и доказвал своето умение с множество болни. След указания срок Усуи представил пред правителствените власти събраните доказателства, наблюдения, история на заболяванията и резултатите от лечението на своите пациенти и през 1922 година получил официално разрешително. Наскоро след това той открил в Токио своя школа. През месец април 1922 г. основал ДУХОВНО ОБЩЕСТВО НА ЦЕЛИТЕЛИТЕ РАБОТЕЩИ ПО СИСТЕМАТА РЕЙКИ - "УСУИ ШИКИ РЕЙКИ РИОХО" и станал негов Президент. В школата били обучени много целители и Рейки мастери и в близките години в много Японски градове били създадени школи и клиники. След земетресението в Япония през септември 1923 г. М. Усуи обикалял най-засегнатите райони, създавал клиники и лекувал без отдих. Гранд Рейки Мастерът Микао Усуи починал на 9 март 1926 година в град Фукояма.
В Япония още тогава имало над 40 Рейки школи и множество клиники. В САЩ и Европа Рейки достига през духовната линия на д-р Чуджиро Хайаши, той станал Рейки мастер през 1925 г., открил собствена клиника в Токио и обучил 13 Рейки мастери сред който била и Хавайо Таката. Г-жа таката обучила около 22 Рейки мастера, предимно в САЩ, откъдето се разпространява и в Европа.

23.01.2012 г. (понеделник) – Заповядайте на Представянето на Дарплей - Играта на Бъдещето.(www.darplay.com). Деница Александрова
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.
Тя е създадена от 3 момичета - Дени, Ани и Руми. За играта ще ни разкаже Дени и всички ще играем в няколко кръга за да може да преживеем "истинско свързване със себе си и другите."
Играта Дарплей се рaжда именно за да удовлетвори нуждата от вътрешно свързване между нас хората. Тя вярва, че  основата си ние сме едно и понеже сме забързани във външни неща не може да изживеем и усетим тази свързаност и живота ни минава чувствайки се отделени и различни. Дарплей дава време и спокойствие и приемане на всеки да се свърже със своя вътрешен свят и красотата в себе си. Без критика и оборване. Просто с изслушване, с внимание и съпреживяване.
Играе се в малки групи от 3, 4 играчи. Изкарва прекрасни неща от нас, които не сме подозирали че имаме. Вече излезли ние им даваме Живот. А той е прекрасен.
Да поиграем Дарплей заедно.


24.01.2012 г. (вторник) – 2012 г. – Международна година на кооперациите . Лектор: Марин Маринов.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.


Какво представляват кооперациите и как се чества международната година на кооперациите – 2012 г. ще ни разкаже г-н Марин Маринов

25.01.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

26.01.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен

Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
•    Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
•    Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
•    И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
•    Идеята е такава каквато е.
•    Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
•    Всяка идея води за ръка друга идея.
•    Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
•    Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
•    На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
•    Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
•    В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.Водолей – Новото начало
04. 02. 2012г.
(събота)

АСТРОДРАМА или как личният хороскоп може да оживее


Какво представлява астродрамата? –  Среща на Съвременната психология и Древната астрология.
Метод:

    за дълбока личностна трансформация, навлизане в себе си, осъзнаване и овладяване на действащите архетипните модели в  съзнанието ни  чрез изживяване на собственият си хороскоп.
    който дава възможност за чист и безпристрастен поглед към себе си, промяна на жизнените обстоятелства, в които сме поставени и откриване на път за себереализация.
    едно по-задълбочено разбиране на движещите ни модели на поведение и тяхното “разработване-приобщаване” с цел постигане на цялостна и хармонична личност.

Целта  е:

    да осъществим контакт между различните пластове на съзнанието чрез инсцениране на лични и семейни събития, сънища, митове, които улесняват по-дълбокото разбиране на личноста ни.

Основни елементи са:

    музиката, медитацията, играта чрез тялото, различни видове ритуали, спонтанен театър, психодрама, изобразяване (Gestalt), дишане, глас, танцуване, маскиране, видения (visions). Техники, които дават възможност за „преживяване” на собствения хороскоп. Докосването до значението на символите, на планетите, знаците, домовете, аспектите и техните комбинации с помощта на образи и картини.

Астродрамата - един по-различен начин за:

–    разчитане, изживяване на личната астрологична карта;
–    възможност за освобождаване от заложените кармични модели;
–    терапия и превенция на бъдещи събития;
–    развиване на интуицията;
–    осъзнаване моделите на взаимоотношения;
–    обучение;
–    развиване на собствена връзка с астросимволите;

Водещ: Александър Стойчев.
Записвания и място на провеждане: гр. Велико Търново,
кафе – сладкарница „Озарение”,
ул. „Тодор Балина” № 14,
партерен етаж на хотел „Стадиона”

Дата: 4.02.2012 г. (събота)
Начало и продължителост: 10.00 ч. – 17:00 ч.  
Цена:  30 лв.                                                                            

Основни теми:

1. Астроанализ на елемента „Въздух”.
2. Знакът „Водолей” и мястото му в нашия хороскоп. Възвишеното и нестандартното; духовното и технократското.
3. Влизане в сферата на 11 дом посредством ролеви игри. Аз и Обществото – философия, мотиви и норми на взаимоотношенията, групите и общностите, мечтите и идеалите.
4. Конфликти и начини за хармонизиране на мъжкото начало. Образът на Бащата и неговото наследство.
5. Атрибути на Уран - власт, сексуалност, независимост,  провокация и революция.
6. Праобраз на архетипа. Астроанализ на епохите.
7. Медитации, групови дискусии и анализ на случващото се.   


Тези и други въпроси ще бъдат поставени на сцената пред вашия поглед с помощта на група приятели, с цел да подпомогнем вашето себепознание и задълбочено навлизане в тайните на Астрологията.


Не се изискват познания по астрология, психология или театрални умения за да участвате, макар че техниката е прекрасен тренинг и за едното, и за другото.


Изисквания - удобни дрехи, плътни чорапки, защото в залата се влиза без обувки, желание, и група (от 9 до 19 човека)

Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 17-ти – 19-ти януари 2012 г.

17.01.2012 г. (вторник) – Кармична нумерология. Лектор: Снежана Димитрова - Анаженсида.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

-    Месечните карти от първо число – общовалидната Божествена вибрация
-    Тълкуване на кармични комбинации спрямо 2012 г.
-    Прогноза за всеки месец
-    Сравняване между рожденна нумерологична карта, годишна нумерологична карта и месечна нумерологична карта за 2012 г.
-    Нумерологични правила – какво да правим, какво да избягваме, в какво да внимаваме.

18.01.2012 г. (сряда) - Йога на смеха.
Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв.
Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.

19.01.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
•    Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
•    Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
•    И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
•    Идеята е такава каквато е.
•    Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
•    Всяка идея води за ръка друга идея.
•    Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
•    Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
•    На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
•    Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
•    В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.


Програма на кафе - сладкарница „Озарение” в периода 9-ти – 15-ти януари 2012 г.

9.01.2012 г. (понеделник) – Суперхрани и здраве с продуктите на „Аквасорс”. Лектор: Радина Кръстева.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.

Тази среща ще ни запознае с уникалната сила и полезността на суперхраните на английската фирма „Аквасорс”, които са в основата на правилното съвременно хранене, за нужния им прием от онези, които се стремят към съвършенно здраве, самочувствие и красота. В тази среща ще си отговорим и на въпроса как да осигурим здравето, пълноценния растеж и хранене на нашите деца.10.01.2012 г. (вторник) – Раждането на една картина. Лектор - художник: Пламен Бойчев.
Начало: 18:30 ч. Вход: 1 лв.


За емоцията, техниката и багрите в своите картини ще разкаже младият и талантлив художник Пламен Бойчев, преподавател по изобразително изкуство в Природо математическа гимназия "Васил Друмев" – гр. Велико Търново. 

11.01.2012 г. (сряда) - Йога на смеха. Начало: 18:30 ч. Вход: 2 лв. 

Всички знаем, че смехът е най-доброто лекарство. За съжаление, в днешни дни, все по-рядко ни се случва да си намерим повод да се разсмеем. Това ни кара да се питаме: как да внесем повече смях и радост в живота си?
Йога на смеха, или Хасия йога, е уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. Йога на смеха е откритие на индийския лекар Мадан Катариа. Провеждайки проучване за ползотворното лечебно действие на смеха, той решил да стартира първия клуб по смях. Така през 1995 година, в един Мумбайски парк, д-р Катариа и още четирима души дават началото на йога на смеха. От тогава идеята е достигнала до 66 страни и над 10 000 клуба по цял свят.  Дори когато го правим като упражнение, сме с ясното съзнание че това е полезно за нас и помагаме на физическото и психическото ни здраве. Йога на смеха е единствената практика, която позволява на възрастните да се смеят продължително и сърдечно, без да използват ума си. Не разчитаме на интелектуалната мисъл, защото тя обикновено ни възпира да се смеем. Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение в група, като скоро прераства в силен и заразителен смях.12.01.2012 (четвъртък) – Клуб по сътрудничество. Начало: 18:30 ч. Вход: Свободен
Девиз: “Не е важно да имаш много акъл! Важното е да ти дойде навреме!”
От вас проблема и въпроса, от нас – решението и отговора!
 • Цели: Развиване на способностите ни за творчество и намиране на решения, овладяване на откритите досега методи.
 • Задачи: редовно упражняване на методите за творческо мислене и решаване на проблеми.
Кратко слово за идеите
 • И най-невзрачната идея може да свърши работа в определен контекст. Няколко невзрачни идеи могат да създадат една гениална идея!
 • Идеята е такава каквато е.
 • Идеята е нежно цвете, което се попарва бързо и от най-слабата критика!
 • Всяка идея води за ръка друга идея.
 • Ако всеки от нас има по една идея и я сподели с другите, всеки ще си тръгне с толкова идеи, колкото хора са били на срещата.
 • Идеите растат, узряват, променят се и се развиват.
 • На някои идеи им трябва време и на всяка идея й идва времето.
 • Генерирането на идеи е нещо съвсем различно от тяхната оценка.
 • В Клуба за сътрудничество ние се отнасяме приветливо и нежно към идеите. Ние сме абсолютно гостоприемни за тях.
Тук и сега ние развиваме нашите божествени способности да формулираме идеи и да ги осъществяваме, да си сътрудничим, да творим, да се радваме все повече на живота, да привличаме и/или генерираме съзидателната сила, която твори този свят.

15.01.2012 (неделя) – Семинар „Изкуството да живеем осъзнато”. Водещ: д-р Илина Абаджиева. Продължителност: 10:00 ч. – 17:00 ч. Цена: 100 лв.

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ ОСЪЗНАТО:
ТЕОРИЯ И ТЕХНИКИ ЗА ВЪТРЕШНО ХАРМОНИЗИРАНЕ, ТРАНСФОРМАЦИЯ И СЕБЕ-РЕАЛИЗАЦИЯ

Приятели - хора с будно съзнание и желание за самопромяна, вътрешно хармонизиране и развитие на вашия потенициал, ресурси и таланти; Хора на Новия Живот в Епохата “ Водолей”,
Заповядайте на Семинар-Интензив:
Изкуството да живеем осъзнато: Теория и техники за Вътрешно Хармонизиране, Трансформация, Само-лечение и Себе-реализация.”
Семинарът ще включва теория и система от практически упражнения, игри, техники, и енергийни практики за самопознание и самолечение, основаващи се на древни Източни Учения (Тибетски Будизъм, Таоистка йога: различни форми на лечебен Чи Гун), Северно-Американски Индиански Шаманизъм. Ще се запознаете и с автентичната eзотерична школа на Даманхур – Градът на Светлината – с елементи из нейната философия и практически инстурментариум за самопромяна и себе-реализация (Теория на Същностите, Теория на Огледалото).”
Целта е да се научим да се самонаблюдаваме, самоанализираме и да опознаем себе си по-добре: да се запознаем със същностите си, които определят взаимоотношенията и реакциите ни, да разкрием вътрешния си потенциал и дълбоко скритите в нас творчески възможности, лични качества и таланти. Тези знания и умения ще ни помогнат да приемаме и обичаме себе си, да общуваме съзнателно, хармонично, успешно, здравословно и с любов с дълбоко скритото вътрешно «аз» и с всички около нас. Ще се научим как да се справяме с ежедневно възникващите проблеми, трудни ситуации и предизвикателства, с които нашият живот е постоянно изпълнен. Ще се запознаем с множество практики и техники за приемане, неутрализиране, преодоляване и разрешаване на горе-изложените и подобни въпроси и ситуации по възможно най-благоприятния за нас начин.
Настоящият семинар представлява въведение, т.е., Ниво 1-во от поредица от семинарни нива и занимания с тази тематика. Тук ще се запознаем с основните принципи и закони, които ръководят нашия живот, взаимоотношения и човешка еволюция от гледна точка на горе-споменатите традиции и учения. Започваме веднага и с обучение в съответните практически методи и техники за самопознание, саморазвитие и постигане на хармония, свобода и щастие на личността.
Единственото предварително изискване е да дойдете с отворено сърце, душа, ум и желание за промяна към по-добър, щастлив и хармоничен живот за вас и вашето обкръжение. Препоръчително е да сте облечени в подходящо за релаксация и леки физически движения облекло и да носите домашни пантофи или дебели чорапи, тъй като в залата не се влиза с външни обувки.
Някои от вас вече са участвували в други подобни наши семинари и са придобили определено ниво на практически умения и познание. Нивото на обучение ще бъде съобразено с това на участниците, а повторението на материала винаги добавя стойностно знание, утвърждава и отваря нови переспективи и нови възможности за работа върху себе си в зависимост от нашето моментно състояние и достигната степен на осъзнатост и личностно развитие. След семинара-интензив, ще продължим занятията си с поредица от срещи, на които ще продължим да практикуваме заедно, ще обсъждаме наученото, промените и случилото се до този момент, и ще бъдем подкрепени по пътя на личностното ни израстване. Времето и мястото на тези срещи е по взаимна договореност, удобно за всички заявили желание за участие.
Къде и Кога?
15.01.2012 г. (неделя)
от 10.00 - 17.00 часа /с час и половина почивка около 13 часа за обяд/.
Гр. Велико Търново, кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”
Такса: 100 лв.
Инструктор: д-р Илина Абаджиева
За записване и връзка: кафе - сладкарница  “Озарение”, ул. „Тодор Балина” №14, партерен етаж на хотел „Стадиона”
Кратка Биография на Илина Абаджиева:
Илина Абаджиева (Тиб. Име Ургйен Дролма, Дролма Ламо), Д-р на Философските Науки по Систематична Теология и Световно Религиознание (Бостьн Колидж, САЩ), практикува Тибетски Будизъм и придобива традиционни посвещения в Четирите Основни школи на Тибетския Будизьм (Сакия, Нингма, Кагю и Гелукпа) в продьлжение на 20 години в САЩ, Индия и Непал. Илина Абаджиева е дългогодишна ученичка на Лама Ямджунг Дорже (Джон Макрански), Лама Сурия Дас (Западния наследник на линията на Големия Дзогчен Учител Ньошул Кенпо Ринпоче), на известния Тибетски йогин и Духовен Наставник в линията Кагю и Нингма Чоки Нима Ринпоче (Духовен Глава на Центъра за Будистка Наука и Бялата Гомпа, манастира Ка-Нинг-Шедруп Линг, Катманду, Непал), на Негово Преосвещенство 12-тия Гялуанг Друкпа Друкчен Ринпоче (Световния Духовен Глава на Йогическата линия Друкпа Кагю), както и на Чоден Ринпоче, един от най-известните духовни наставници и водачи в традицията Гелук, йогин и Абат на Тибетския манастир Сера – Дже, Южна Индия. 
Илина Абаджиева е изучавала Кунг Фу, Буддха Палм Чи Гун, Ър Мей (Лечебен Чи Гун) с Филипинския Майстор Рене Наваро, както и Тай Чи, Ба Гуа и Лиу Хе Ба Фа с Китайския Майстор Уей Лън Хуан; Юен Метод за Китайско Енергийно Лечение с 35-та генерация Шаолински Гранд-Майстор д-р Кам Юен, и други Китайски енергийни методи на лечение в САЩ и в Китай в продължение на 20 години.
Илина Абаджиева изучава и практикува теорията, практиките и техниките на Училището на Мистериите към Университета "Олами" на Даманхур, Италия, и е прана терпевт в Даманхурската школа за Духовни Лечители.
Илина Абаджиева изучава, практикува и преподава Тибетски Будизъм, Таоизъм и енергийни методи за самолечение и лечение, както и множество методи за самопознание, личностно развитие и самоусъвършенствуване в България, Италия, Индия и САЩ през последните 12 години.
Повече за Илина Абаджиева можете да научите от нейния сайт: http://svetilina.org